Megxit'in nedeni Lady Diana'nın intikamı mı?

Megxit'in nedeni Lady Diana'nın intikamı mı?

Prens Harry ile Meghan Markle'ın İngiliz kraliyet ailesinden ayrılık kararı alması İngiltere ve dünya kamuoyunda büyük yankı yarattı.

Prens Harry ile Meghan Markle'ın İngiliz kraliyet ailesinden ayrılık kararı alması İngiltere ve dünya kamuoyunda büyük yankı yarattı. Kimi görüşler buna aşkın gücü, kimileri taht oyunları, kimileri ise Prens Harry Lady Diana’nın intikamı diye adlandırdı bu olayı. Dünya basını bu ayrılık kararını İngilte’nin Avrupa Birliği’nden Brexit yapmasına ithafen Megxit diye esprili bir yorumla bildirdi.

diana1.jpg

Prens Harry ile Meghan Markle'ın İngiliz kraliyet ailesinden ayrılık kararı alması ve bunu kamuoyuna Instagram üzerinden paylaşmasının ardından sosyal medya kelimenin tam anlamı ile yıkıldı.

diana2.jpg

Hem kraliyet ailesini uzun zamandır takip eden uzmanlar hem de ailenin sıkı takipçileri dünden beri sosyal medyada bu kararın nedeniyle ilgili yorumlar yapıyor, bu kararın nedenlerini sorguluyor. Görünüşe göre aile tarafından resmi ve doyurucu bir açıklama yapılmadığı sürece de bu yorumlar da devam edecek.

diana3-min-001.jpg

İşte sosyal medyada dolaşan o komplo teorileri ve yorumlar;

KOMPLO TEORİSİ YORUMLARI

Birçok kişi Prens Harry'nin annesinin intikamını aldığı görüşünde. Bu iddiayı savunanlara göre Harry, annesinin saray duvarları arasında yaşadığı, görünüşte masal gibi ama gerçekte tahammül edilmesi zor hayatın intikamını babası Prens Charles ve babaannesi Kraliçe 2. Elizabeth’den böyle alıyor.

diana4.jpg

Prens Harry 13 yaşında annesiz kalmıştı

Diana, sevgilisi Dodi El Fayed ile birlikte bulunduğu araçla paparazzilerden kaçarken geçirdiği trafik kazasında henüz 36 yaşında iken hayata veda etmişti.

Prens Harry annesi Prenses Diana'yı henüz 13 yaşında bir çocukken kaybetmişti ve babası Prens Charles ile babaannesi Kraliçe 2. Elizabeth'i ve üvey annesi Camilla'yı bu durumdan sorumlu görüyor.

Ailenin "en haşarı" üyesi olarak tanınan Prens Harry gençlik yıllarında adı birçok skandala karışmış, çılgın partiler, o partilerde sergilediği bir kraliyet ailesi üyesine çok da yakıştırılmayan davranışlar, kötü alışkanlıklar nedeniyle sık sık basının manşetlerine çıkıyordu.

Eş seçimi bile intikamın bir parçası mıydı?

meghan-harry2.jpg

Birçok kişiye göre Prens Harry, annesinin mutsuzluğunda ve sonra da erken yaşta hayata vedasında sorumlulukları olduğunu düşündüğü babası ve babaannesine bu şekilde rahatsızlık verip intikam alıyor. Bu görüşü savunanlara göre Prens Harry, eş seçimi ve ayrılık kararı da dahil bu intikamı sürdürdü.

Bir başka iddia da Prens'in karısını basının saldırgan tavrından korumak istemesi. Bu noktada da annesi Prenses Diana ön plana çıkıyor

Bir komplo teorisi daha sebep sadece Meghan mı?

meghan-harry3-min-001.jpg

Bu ayrılık kararını Prens Harry'nin annesinin intikamını alması dışında nedenlere dayandıranlar da var. Onlara göre de Meghan Markle ağır basan taraf ve aslında başından beri sarayda yaşamak gibi amacı yoktu. Asıl istediği gerçekten ünlü olmaktı.

Çünkü Meghan Markle her ne kadar rol aldığı Suits dizisiyle tanınsa da gerçekte Hollywood'da 'A sınıfı' denilen ünlülerden biri değildi.

meghan-harry4-min.jpg

Adını duyurmuş sıradan bir dizi oyuncusuydu. Ama Prens Harry ile evliliği ona hayal ettiği kadar büyük bir şöhret getirdi. Hatta bu ayrılık kararıyla bu şöhret ikiye katlandı. Artık daha çok ilgi çekiyor. Yani Meghan başından beri peşinde koştuğu bu amaca erişmek için uğraştı ve sonunda Prens'i razı etti.

 

meghan-harry6.jpg

İddialara göre Meghan’ın bunu yapması sanıldığı kadar da zor değildi. Başından beri Prens Harry üzerinde etkisi olduğu, düğün öncesi Harry'yi babaannesine bile sert şekilde karşı çıkacak kıvama getirdiği iddiaları sık sık basına yansımıştı.

Meghan Markle oyunculuğa geri mi dönecek?

Bu ayrılığın ardından birçok kişi Meghan Markle'ın oyunculuğa geri döneceğini ya da belki moda alanında etkinlik göstereceğini ileri sürüyor.

meghan-harry5.jpg

Prens Harry asla kral olamayacağını biliyordu

Bir başka görüşe göre de Prens Harry'nin asla kral olamayacağını biliyordu ve bu nedenle de ailenin katı kuralları arasına sıkışıp kalmak istemedi.

meghan-harry13-min.jpg

Komplo teorilerinin en iddialısı

Bu teoriye göre Prens Harry aslında Prens Charles'ın oğlu değil. Diana ile binicilik hocası James Hewitt'in oğlu. Bunu da herkes biliyor. Bu yüzden ayrılık kararına kimse ses çıkarmadı. Fakat Kraliçe'nin ayrılık kararından önceden haberdar olmadığı iddiası bu yorumu çürütüyor.

meghan-harry14-min.jpg

Meghan Markle anlaşma mı imzalamıştı?

Bir başka komplo teorisine göre de Meghan Markle'ın başından beri istenmeyen gelindi ve hatta düğün öncesinde Kraliçe ile "gelecekte aileden ayrılma" konusunda bir anlaşma imzalamıştı.

meghan-haryy7-min.jpg

ROMANTİK TEORİLER

Sosyal medyadaki "romantiklere" göre ise Prens Harry’nin bu ayrılık kararı almasının arkasında tamamen “aşk” var.

meghan-haryy12.jpg

Başından beri Meghan Markle’ı mutlu etmeye çalışan Prens Harry, onun alışkın olduğu topraklarda yaşama kararına da saygı gösterdi. Karısını, hayatını değiştirecek kadar sevdiğini gözler önüne sererek aşkını kanıtladı.

Gelen en ilginç yorumlardan biri ; "Ben basit bir karar alırken bile bin kere düşünüyorum Prens Harry kraliyetten, evden dışarı çıkar gibi çıktı.”

"Artık eşine "seni seviyorum" demesen de olur" şeklinde yorumlayan da var kararı.

 

meghan-haryy911.jpg

Bir başka kullanıcı ise olayı şöyle yorumladı: "Kimse halinden memnun değil mi? Millet prens ya da prenses olmak için hayaller kurarken gerçek prens ve eşi de başka hayallerin peşinden koşuyor."

meghan-haryy8.jpg

Sosyal medyada komplo teorileri ile romantik yorumlar yarışıyor. An itibari ile gözler İngiliz kraliyet ailesine çevrilmiş durumda.

 

Siyasetcafe.com

 

 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.