Mehmet Ağar o dönemleri anlattı CHP’li belediyedeki militanları temizledik

Mehmet Ağar o dönemleri anlattı CHP’li belediyedeki militanları temizledik

Eski İçişleri Bakanı Mehmet Ağar yerel seçimleri değerlendirmesinde İstanbul’un CHP’li dönemine dikkat çekerek, “Bizim günümüzün yarısını CHP Belediyesinin İstanbul belediye şirketlerine yerleştirdiği militanları temizlemekle geçiyordu” dedi.

Eski İçişleri Bakanı Mehmet Ağar, "Türkiye'nin bölünmez bütünlüğü anlamında, işe bu yönü ile baktığınız vakit, bu ittifakı (Cumhur) güçlü şekilde savunmamız ve oylarımızla desteklememiz gerek." dedi.

Eski İçişleri Bakanı Mehmet Ağar yerel seçimlerle ilgili, "Türkiye'nin Batı'ya karşı kullanacağı argümanlar açısından ve Türkiye'nin bölünmez bütünlüğü anlamında, işe bu yönü ile baktığınız vakit, bu ittifakı (Cumhur) güçlü şekilde savunmamız ve oylarımızla desteklememiz gerek." ifadelerini kullandı.

AK Parti Sarıyer İlçe Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, Mehmet Ağar, Cumhur İttifakı AK Parti Sarıyer Belediye Başkan Adayı Salih Bayraktar'ın Sarıyer'de arkadaşlarıyla bir araya geldiği programda gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.

AĞAR: BİZİM GÜCÜMÜZÜN YARISI CHP’Lİ MİLİTANLARI TEMİZLEMEKLE GEÇİYORDU

Mehmet Ağar, İstanbul'a 1979'da geldiğini, o dönemde CHP iktidarının yıkıldığını ve Adalet Partisi'nin azınlık hükümetinin geldiğini hatırlatarak, şöyle devam etti:

"Biz buraya geldik, günde 15 adam öldürülüyor. Görev olarak İstanbul Emniyetini teslim aldık. Nezarette 1 kişi vardı, o da sağcı biriydi. İstanbul Emniyet Müdürü olduğum dönemde benim o zaman CHP Belediyesi burada iş başındaydı. O zaman kabus gibiydi İstanbul. Belediye hizmetleri yapılmaması bir yana, bizim günümüzün yarısını CHP Belediyesinin İstanbul belediye şirketlerine yerleştirdiği militanları temizlemekle geçiyordu. Milletin, devletin kaynakları bankamatiklere, hiçbir iş güç yapmayan örgütlere kaynak aktarımıyla geçiyordu. Allah bize bir daha CHP belediyesi dönemi yaşamayı nasip etmesin. Kabus gibi bir şeydi. Çöp temizliği yok, su yok, hizmet yok."

GENÇ ARKADAŞIM BİLMEZ ESKİ FACİA GÜNLERİNİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile İstanbul Belediye başkanlığında gösterilen başarının AK Parti ile genel idareye taşındığını belirten getiren Ağar, milletin nankör olmadığını, hizmeti gördüğünü vurguladı.

Ağar, İstanbul'da AK Parti'nin aktif olduğu yerlerdeki belediye hizmetlerinin başarılı olduğunu ifade ederek, "Şimdi Beykoz'dan ben Taksim'e 15 dakikada gidiyorum, nasıl gidiyorum? Köprüden geçiyorum, Kağıthane Tüneli, Okmeydanı'ndan giriyorum tünele, Dolmabahçe'ye çıkıyorum, 15 dakika sonra Taksim'deyim. Genç arkadaşlarımız bilmez 89 ile 94 arasındaki faciaları. O bakımdan bir daha o günlerle karşılaşmamak için herkes bütün gücüyle gayret etmeli." dedi.

OSMANLI PETROL NEDENİYLE PARÇALANDI

Ağar, Orta Doğu'da yeni haritalar çizmek hevesinde ve arzusunda olanlar ki, bunu Birinci Dünya Savaşı sonunda yaptıklarını belirterek, “Birinci Dünya Savaşı'ndaki en önemli mesele petrol, dolayısıyla Osmanlı İmparatorluğunun parçalanmasıdır. Bu yapılmıştır. Bugün baktığınız vakit, 100 sene önce henüz, çok eski değil, Bakü, Kerkük, Musul, Suudi Arabistan, Cezayir, yani dünyadaki bütün petrollerin en çok, dörtte üçü bizim elimizde olan alanlardaydı. Osmanlı İmparatorluğu alanlarındaydı, bugün hiçbir tanesi yok. Bunların hepsini akıldan ırak tutmamak lazım." ifadesini kullandı.

ESKİDEN SOLCULAR ANTİ-EMPARYALİST ÇİZGİDEYDİ

Ağar, Türkiye'nin dört bir tarafından İran, Suriye ve Irak'ta farklı oluşumlarla bir harita değişikliği yapma hevesi bulunduğunu ifade ederek, "Bugün bütün bunların arasında emperyalistlerin bu çılgınca tutumlarına karşı tavır koyan bir hükümet var. Fakat bugün bakıyorum, bizim gençliğimizde solcular anti-emperyalist çizgideydi, bugün Tayyip Erdoğan hükümeti anti-emperyalist çizgide. Onlar da artık Amerika'dan medet umuyorlar. Yani bu iktidar yıkılsın da kim yıkarsa yıksın mantığındalar. Hakikaten yerli, milli olmak, hakikaten tarih şuurunda olmak lazım. Bütün bunları gördüğümüz vakit bir kere seçimin geneli açısından Cumhur İttifakı olan bu yapının güçlenerek çıkması lazım." ifadesini kullandı.

Ağar, ayrıca bölücü terör örgütü PKK karşısında, bunu milletin içinde düşmanlığa taşımak isteyen bütün dış odaklara karşı, birliğin, beraberliğin teminatı ve sembolü durumuna gelen bir Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın olduğunu söyledi.

SİYASETCAFE.COM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum