Mehmet Özhaseki işi bitirdi: Yavaş'ın şaibesi çok, projesi yok!

Mehmet Özhaseki işi bitirdi: Yavaş'ın şaibesi çok, projesi yok!

31 Mart’ta düzenlenecek yerel seçimler öncesi Cumhur İttifakı’nın Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mehmet Özhaseki, Habertürk’te Fatih Altaylı’nın sorularını yanıtladı.

Cumhur İttifakı’nın Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mehmet Özhaseki, yerel seçimler öncesi Mansur Yavaş ve gündemi ilgilendiren diğer konular hakkında önemli açıklamalarda bulundu. 

Ankara’nın, kültür, sanat, spor gibi alanlarda tam anlamıyla ‘başkent’ olması gerektiğini vurgulayan Mehmet Özhaseki, kendi döneminde bu alanlardaki projelere ağırlık vereceklerini söyledi. Dikey mimariye kesinlikle taviz vermeyeceklerini ifade eden Özhaseki, bu konuda çok sayıda projeyi iptal ettiğini, müteahhitlerin bir kısmının kendisine düşman olduğunu söyledi.

"MANSUR YAVAŞ'IN SOMUT BİR PROJESİ YOK"

Millet İttifakı’nın Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mansur Yavaş’ın belediyeciliği bilmediğini söyleyen Özhaseki, ‘kendisine sürekli projelerini göreyim’ demesine rağmen ortaya somut olarak bir şey çıkaramadığını açıkladı.

"İSPAT EDİLİRSE ADAYLIKTAN ÇEKİLİRİM"

Özhaseki kendisi hakkındaki iddialar için ise ‘Gerek hakkımda olduğu söylenen Sayıştay raporu, gerekse FETÖ ile ilişkilerimi ispat eden belge bulurlarsa adaylıktan çekilirim’ dedi.

"GERÇEKTEN MİDE BULANDIRICI BİR İŞ"

Mehmet Özhaseki, Mansur Yavaş’la ilgili olarak, ‘Geçmişteki davalara baktım, 10 yıldır tanışıyorlar. Niye her gün bu kirli adamla berabersiniz. Adam diyor ki ‘onun bürosundan çıkmazdım.’ Bu adam çok kirliyse 10 senedir ne yaptın sen bu adamla? 10 yıl boyunca oturup kalkarken niye beraber oldun bu adam kirliyse? Bir de mağdur edebiyatı gidiyor. Kirli ilişkiye giren sensin, o adamlarla düşüp kalkan sensin. Şantaj mektuplarını okudunuz, ‘düğününü basarız’ falan deniyor. Tam bir buçuk sene tehdit, şantaj mesajları sürüyor. Gerçekten mide bulandırıcı bir iş’ ifadelerini kullandı.

"ANKARA, GAZİ MUSTAFA KEMAL'İN KENTİ"

Mehmet Özhaseki, Ankara için ‘Gazi Mustafa Kemal’in kenti, oraya başkan olmak her kula nasip olmaz’ dedi.

ANKAPARK PROJESİ

Dünyanın birçok büyük kentinde Ankapark’a benzer projelerin olduğunu söyleyen Özhaseki, şehirlerde hizmetleri sadece suyun akması, otobüsün saatinde çalışması, asfaltın yapılması olarak görülmesi halinde şehirlerde huzurevi gibi bir durumun ortaya çıkacağını ifade etti. Şehirlerde, sanat, kültür ve meşru şekilde eğlence olması gerektiğini vurguladı.

"MANSUR YAVAŞ ÇIKACAK, BUNLARI SÖYLEYECEK"

3 ay önce gazetelerde Mansur Yavaş hakkında yayımlanan haberleri hatırlatan Özhaseki, “Orada bir iş takipçiliğinden bahsediliyor. Vekalet yok, sözleşme yok, üsten götürmeden bahsediliyor, gazete böyle bahsediyor. Ulusal gazetede başlık olmaya başladı. İki üç gün yazdı. Sonra Ömer Bey çıktı, 'sen adaysın, çık bunlara cevap ver, vekaletsiz iş takip ediyorsun, vergi kaçırıyorsun, şantaj yapmışsın, karşı taraf öyle söylüyor, çık bunları söyle' dedi.

"Bir gün vatandaş bana bu gazeteyi gösteriyor. Benim sözlerim aynen şu, 'Bırakın mahkemeler karar verecek, kapatın' dedim. Şimdi parti sözcümüzün basın toplantısından sonra Mansur Yavaş basın toplantısı düzenledi. Eline bülten almış, okudu, okudu geçti. Haseki, Haseki, Haseki diyordu. Şöyle söylemeye başladı, 'Ben malvarlığından bahsettim, onu vermemek için bana iftira atıyor' dedi. Karşılıklı 28 dava açılmış. İnanın ben bu kadar kirli ilişki görmedim. Mansur Bey çıkacak, cevap verecek. Olayın gerçek yüzü neyse anlatacak” dedi.

"O ADAMLARLA DÜŞÜP KALKAN SENSİN"

Mehmet Özhaseki, Mansur Yavaş hakkındaki açıklamalarına şu şekilde devam etti:

“Dosyayı inceledim,baktım korkunç. İsterseniz o konuyu da açarız. Müsaade ederseniz söyleyeyim o zaman: Bu senedi kim düzenledi? Yaptığı toplantıda 'bana bıraktı senedi? diyor. Arkasından 1. İcra Dairesi'ne şöyle demiş avukatı: Bizzat müvekilimin gözünün önünde atılmış bir imzadır. Senetler jandarmaya, emniyet kriminale, adli tıbba gidiyor. Burada kesinleşmiş bir tane karar var. Bu senedin sahte olduğu yönünde. Kötü niyet tazminatı, arkasından 500 bin lira ceza yazılıyor. Şimdi 28 tane dava açılmış. Bu adamla ilgili araştırdım. Geçmişteki davalara baktım. 10 senedir  tanışıyorlar. Niye her gün bu kirli adamla berabersiniz. Adam diyor ki, 'onun bürosundan çıkmazdım'. Bu adam çok kirliyse 10 senedir ne yaptın sen bu adamla? 10 sene boyunca oturup kalkarken niye beraber oldun bu adam kirliyse? Bir de mağdur edebiyatı gidiyor. Kirli ilişkiye giren sensin, o adamlarla düşüp kalkan sensin. Şantaj mektuplarını okudunuz, 'düğününü basarız' falan deniyor. Tam 1,5 sene tehdit, şantaj mesajları sürüyor. Gerçekten mide bulandırıcı bir iş.”

"CEVAP VEREMEDİĞİ SÜRECE ALTINDA KALIR"

"Mansur Yavaş'ın 3 aydır taktiği şu, 'geçen seçimlerde hakkım yenildi'. Şimdiki sloganları 'hak yerini bulacak'. Geçtiğimiz seçimleri hatırlayın. Cumhurbaşkanlığı seçimi, referandumu hatırlayın. CHP'nin taktiği var. 'Farkı açtık, alıyoruz' deniyor. Sandıklar açılıyor, sonra aynı şeyi söylüyorlar 'sandığa sahip çıkamadık' diye. Şimdi sizin mağduriyetiniz haklı ise vatandaş bunu görür. Bu sorulara cevap alamadıysak vatandaş '1  dakika' der. Ama şunlara cevap vermediği sürece altında kalır ve bana göre ezilir."

“Senet olayı çıkıncaya kadar bu konulara girmiyordum. 3 ay boyunca çalıştım, kitapçığı hazırladım ve altına imzamı attım. Burada 111 proje var. Karşınıza çıkan 3-4 aday var. Bana saldıran Haydar Bey de dahil. Mansur Bey'i sıkıştırınca proje söylemeye başladı. Diyorum ki, 'ne olur Ankara'ya üçüncü kez adaysın. Ticarette, sanayide, gençlikte, kültür sanatta ne düşünüyorsun?' Bunları yaz ben de göreyim. EYT'lerin sorununu çözeceğim dedi, alay konusunu oldu. Bunu çözecek olan Meclis. Fakir raporu dışında belediyenin kimseye para verme imkanı yok. Bir tek belediyenin direk para vereceği konu bu.”

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.