Mehmet Özhaseki'den Atatürk çıkışı 'Bozkurt Haseki'

Mehmet Özhaseki'den Atatürk çıkışı 'Bozkurt Haseki'

Cumhur İttifakı Ankara Belediye Başkan Adayı Mehmet Özhaseki, “Fatih, Sinop’ta doğmuş, İstanbul’u fethetmiş. Atatürk, Selanik’te doğmuş, Türkiye Cumhuriyeti’ni kurmuş” dedi.

Mehmet Özhaseki, Yerli Düşünce Derneği tarafından düzenlenen toplantıya katıldı. Söğütözü'ndeki otelde gerçekleştirilen programda Özhaseki'nin yanı sıra Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu, AK Parti Ordu Milletvekili Metin Gündoğdu ve çok sayıda davetli yer aldı.

Toplantıda sürpriz konuk olarak bulunan, sanatçı Azerin, yemek öncesi konuklara "Çırpınırdı Karadeniz" türküsünü söyledi. Sanatçının şarkıyı okuduğu esnada, salonda yoğun bir alkış sesi duyuldu. Ayrıca, konukların sahneye doğru bozkurt işareti yaptığı da görüldü.

‘BOZKURT HASEKİ’ SLOGONLARI ATILDI

Özhaseki'nin salonda yer alan herkesin 1980 öncesinde verdiği mücadeleyle dikkat çektiği konuşması üzerine, katılımcılardan 'Bozkurt Haseki' sloganı yükseldi. Özhaseki, "Allah hepinizden razı olsun. Bu mücadele 80 öncesinde verilmeseydi halimiz nice olurdu, düşünsenize" diye konuştu.

ATATÜRK SELANİK’TE DOĞMUŞ TÜRKİYE CUMHURİYETİ’Nİ KURMUŞ

Mehmet Özhaseki, bugüne kadar birçok eleştiri almasına rağmen, "Tembel, iş yapamaz" şeklinde eleştirilmediğine dikkati çekti. Özhaseki, memleketi üzerinden yöneltilen eleştirilere ise şu şekilde cevap verdi:

"Sadece doğduğum şehirle ilgili garip bir şey başlattılar. Bir yerde doğmak Allah’ın takdiri. Kimse bu dünyaya Cenab-ı Hak ile pazarlık ederek gelmiyor. Allah, nerede dilerse orada yaratıyor. Fatih, Sinop’ta doğmuş, İstanbul’u fethetmiş. Atatürk, Selanik’te doğmuş, Türkiye Cumhuriyeti’ni kurmuş. Ne yapalım yani, onların doğum yerini de mi suç edelim? Bunu ilk defa Kılıçdaroğlu şöyle söylemişti; 'Kayserili birinin Ankara’ya büyükşehir adayı olarak konması ayıp.' Ben de onun seviyesine düşerek, 'Tunceli’den kalkmış birinin Atatürk'ün partisinin başına oturmasına kadar büyük ayıp olamaz' dedim. Ankaralı kaç belediye başkanı var diye 1950’ye kadar gittim bir tane çıkmadı. Kimi Sivaslı, Urfalı, Antepli, Rizeli."

TÜRKEŞ, ERBAKAN, NECİP FAZIL VE CEMİL MERİÇ’İN DAVASI AYNIDIR

Özhaseki, rahmetli başbuğ Alparslan Türkeş'in, rahmetli Erbakan'ın, Necip Fazıl'ların, Cemil Meriç'lerin her birisinin mücadelesiyle biraz ton farkıyla, benzer mücadelenin sürdürüldüğünü vurguladı.

Mehmet Özhaseki, "Dedelerimizin, babalarımızın 'oğlum biz zamanında rahmetlilere sahip çıkamadık' diye hayıflandığını bilirim ben 'eğer biz sahip çıkabilseydik onlara, bugünler yaşanmazdı' dediklerine şahidim ben. O günlerdeki baskıdan, hakikaten kimse sahip çıkamadı" ifadelerini kullandı.

ÜLKÜ OCAKLARI SEMİNERLERİNE KATILIRDIM

1970'li yıllarda 7 - 8 arkadaş, ülkü derneği, ülkü ocaklarında seminerlere katıldıklarında, karşıdaki büyüklerinin çok sevindiklerini aktaran Özhaseki, "15 Temmuz'da gördük, binlerce yiğit çıktı ortaya, demek ki bir emeğin neticesinde çıkıyor. Allah hepinizden razı olsun" dedi.

Mansur Yavaş'ın heyecan içerisinde uzun bir yalan silsilesini devam ettirdiğini aktaran Özhaseki. "Gittiği mahallede o yalanlar çok rahat söylendiği için, oda onlardan çabuk etkilenmiş veya fıtratında öyle bir şey var devam ediyor" şeklinde konuştu.

bozkurt-ozhaseki-siyasetcafe10.png

“BİZLER FARKLI SOKAKLARDA YETİŞEN AMA AYNI MAHALLENİN ÇOCUKLARIYIZ”

Toplantıda konuşan Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu, Sarı öküz'ün kendilerinden her seçim istendiğinin altını çizerek, "Farklı sokaklarda yetişmiş olabiliriz ama, aynı mahallenin çocuklarıyız. Onun için, bunlar bizden her seçim 'sarı öküzü' istiyorlar, vermeyeceğiz bunlara, çünkü, verince başımıza gelecekleri biliyoruz, Allah'a hamd olsun. Şimdi, iki üst sokakta yetişenler, mahallemizi yedi düvele karşı savunuyorlar. Cumhur İttifakı bu, böyle anlıyoruz biz. Onun için, bu cumhur ittifakının mimarı olan, 15 Temmuz'da ölümü ve şahadeti göğüsleyen, başı açığı, başı kapalısı, mescitteki meyhanedeki, Kürdü, Türkmeni, alevisi, sünnisi, çerkesi kim kendini nasıl ifade ediyorsa, ay yıldızlı al bayrak altında, kıyamete kadar beraber yaşama kararlığında olanlar, şimdi burada" ifadelerini kullandı.

ERDOĞAN VE BAHÇELİ BİZİ ALLAH VATAN BAYRAK İÇİN BİR ARAYA GETİRDİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeliye teşekkür eden Topçu, "Onlar bizleri sandıkta, Allah için, vatan için, bayrak için bir araya getirdiler. Ayrı sokakta olanları mahallenin davası için birleştirdiler. Çünkü, yedi mahalle karşımızda, onun için onlara şükran duyuyorum, teşekkür ediyorum" ifadelerini kaydetti.

KANDİLDEKİ YILANNLARI VE VİLLADAKİ ÇİYANLARI SEVİNDİRMEYECEĞİZ


Yalçın Topçu, "12 Eylül cellatları bile başaramadılar, bu karıştır, barıştır işini ama birileri başardı. Önümüze bir takım adaylar çıkardı. Milletimiz bunları okuyor ve görüyor. Allah'ın izniyle, 31 Mart'ta Ankara, 25 ilçesiyle Türkiye bütünü sandıklarıyla siyasi istikrarımızı bozdurtmayacağız. Kandili, Pensilvanya'yı, kandilde oturan yılanları ve villada oturan çıyanları sevindirmeyeceğiz inşallah" dedi.

Kendisinin de Cumhur İttifakını desteklediğini belirten Topçu, salonda bulunan eski siyasetçi ve teşkilatçı bir çok ismin şu anda herhangi bir partiye bağlı olmadığını ancak herkesin bir kararı olduğunu söyleyerek, "Söz konusu vatansa, gerisi teferruat kardeşim. Cumhurbaşkanımızın söylediği var ya, 'Tek vatan, tek bayrak, tek devlet, tek millet' biz onun yanındayız" diye konuştu.

bozkurt-ozhaseki-siyasetcafe.png

ERDOĞAN’LA İLGİNÇ TANIŞMA ANLARINI ANLATTI

Mehmet Özhaseki, Ticaret yaptığı dönemlerde, 1990 - 1991 yılları arasında bir restoranda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ilk kez tanışma hikayesini anlattı.

Özhaseki, Erdoğan’la tanışma anlarını şu şekilde anlattı; "İstanbul'da bir alışverişten sonra bir lokantaya götürdüler fabrika sahipleri, orada yiyip içip muhabbet ederken, birisi geldi yanımıza uzun boylu, 'Selamun aleyküm' dedi. 'aleyküm selam efendim' dedik. İsmim dedi, 'Recep Tayyip Erdoğan, Refah Partisi İl Başkanıyım tanışabilir miyiz', Buyur arkadaş, ne demek dedik. Masamıza misafir ettik.

Oradaki insanların hiçbirisinin zaten bizim dünyalarımızla alakası yok. Bende tanımıyorum. Oturdu, sohbet ettik, kendimizi tanıttık, tanıştık, derdini, davasını, meramını anlattı. Sonra kalkarken döndü dedi ki, 'Siz gurbetten gelmişsiniz, size bir hizmetim olur mu ' ve ayrıldı gitti.

Masada oturanlar, arkasından baktılar dediler ki, 'yav bu adamlar nasıl adamlar, bilmediği masalara geliyor derdini anlatıyor, bu adamlar herhalde iktidar olur arkadaş' dediler. O zamandan öngörülü adamlarmış, gördüler tabii ki" ifadelerini kullandı.

SİYASETCAFE.COM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.