Mehmet Özhaseki’den korkutan deprem uyarısı

Mehmet Özhaseki’den korkutan deprem uyarısı

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, canlı yayında çok korkunç rakamlar vererek deprem uyarısında bulundu. İşte ayrıntılar;

Bakan Mehmet Özhaseki, NTV canlı yayınında depremle ilgili çok çarpıcı açıklamalar yaptı.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Özhaseki, "2000 öncesi binalar eski yönetmeliklere göre yapıldığı için risk taşıyor" dedi. Mehmet Özhaseki, İstanbul'da deprem riski olan yerin Adalar ilçesi olduğunu ifade etti.

NTV'de canlı yayınında soruları cevaplayan Bakan Özhaseki'nin olası bir İstanbul depremi ile ilgili yaptığı açıklama şöyle:

"Eskiye nazaran iyiyiz. Ama eksiklerimiz var. Rahatız demek için yüzde 100 binaların güvenli olması lazım. 1999'a kadar yapılmış binalar risk taşıyor. 2000 öncesi binalar eski yönetmeliklere göre yapıldığı için risk taşıyor. 2000 sonrası yapılanlar ise güvenli. Türkiye'de 2000 öncesi yapılmış 15 milyon civarında bağımsız birimin 7.5 milyonu risk taşıyor.

'İNSANLARI UYARMAK BENİM GÖREVİM'

İnsanları uyarmak benim görevim. Şu anda deprem olma riski olan yer Adalar gibi gözüküyor. En fazla 2030'a kadar deprem olarak karşımıza gelir deniyor. Hocaların söylediği büyük ihtimalle 7'nin üzerinde deprem olacak deniyor. Etkilenecek bölgeler sahilde Avcılar'a doğru uzanan hat. 2000 öncesi yapılmış 5, 6, 7 katlı binalar."

'TÜRKİYE'DE YER YERİNDEN OYNAYACAK'

Kentsel dönüşümde son durum hakkında bilgi veren Bakan Özhaseki, "5 yılda 600 bin yapıda dönüşüm oldu. Yerinde dönüşüm esası, alan bazlı dönüşüm esası. Belediyelere ne tür teşvikler yapacağımız hususu da çalışıldı. A, B, C planımız hazır. Start verildiğinde Türkiye'de yer yerinden oynayacak. Bu yaza çok rahat başlarız. İşe başlarız, İstanbul için de başlarız" diye konuştu.

siyasetcafe.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.