Mehmetçiğe selam 2020'ye devam: Fransa 1 Türkiye 1

Mehmetçiğe selam 2020'ye devam: Fransa 1 Türkiye 1

Türkiye Fransa ile deplasmanda yaptığı karşılaşmada 1 -1 berabere kalarak büyük bir avantaj elde etti.

Stade de France’daki mücadelede, Alman hakem Felix Brych düdük çaldı. İlk yarıda Türkiye defansif bir görünüm sergiledi. Fransa takımı önemli şanslar yakalasa da ilk yarıda kalecimiz Mert Günok  başarılı kurtarışlar yaparak gole geçit vermedi. İkinci yarıda ise Olivier Giroid 76.dakikada Fransa’yı 1-0 öne geçiren golü attı. 81.dakikada ise Kaan Ayhan’ın beraberlik golü geldi.

FRANSA REJİSİ ASKER SELAMINI VERMEDİ

Maçı yaklaşık 30 bin Türk gurbetçi izleyerek büyük destek verdi. Milli Takımın golünü atan Kaan Ayhan ise gol sevincini asker selamı vererek tamamladı. Bu sırada Türk seyirciler de asker selamı vererek Barış Pınarı Harekatındaki askerlere destek verdi. Ancak Fransız rejisi bu anları ekrana yansıtmadı.

Milli Takım bu sonuçla birlikte grupta liderliğe yükselerek İzlanda ve Andorra maçlarından sonra grup elemelerini tamamlayacak.

A Milli Takım bu sonuçla, grubunda puan durumunda liderliğini korumuş oldu.

fransa.JPG

Türkiye Fransa ile birlikte 19 puana yükseldi ve ay-yıldızlılar liderlik koltuğundan inmedi. Türkiye bir sonraki maçını 14 Kasım'da İzlanda ile oynayacak. Türkiye bu maçta beraberlik bile alsa turu garantileyecek. Son maç ise Andorra ile..

liderturkiye.jpg

A Milli Futbol Takımı’nı Fransa’ya konuk olduğu mücadelede Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Nihat Özdemir, TFF 1. Başkanvekili ve UEFA Yönetim Kurulu Üyesi Servet Yardımcı, TFF Başkanvekilleri Mehmet Baykan ve Erdal Bahçıvan ile TFF Yönetim Kurulu Üyeleri İsmail Erdem ve Selim Soydan da yalnız bırakmadı.

 

fran-2-min.JPG

İLK 11'LER

Fransa’nın ilk 11’inde Mandanda, Pavard, Varane, Lenglet, Hernandez, Tolisso, Matuidi, Sissoko, Coman, Griezmann, Ben Yedder; Türkiye’nin ilk 11’inde ise Mert Günok, Zeki Çelik, Çağlar Söyüncü, Merih Demiral, Umut Meraş , Mahmut Tekdemir, Ozan Tufan, Okay Yokuşlu, Kenan Karaman, İrfan Can Kahveci, Burak Yılmaz yer aldı.

 

 

 

MİLLİLERE TAM DESTEK

 

A Milli Futbol Takımı’nı Fransa’ya konuk olduğu mücadelede Gençlik ve SporBakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Nihat Özdemir, TFF 1. Başkanvekili ve UEFA Yönetim Kurulu Üyesi Servet Yardımcı, TFF Başkanvekilleri Mehmet Baykan ve Erdal Bahçıvan ile TFF Yönetim Kurulu Üyeleri İsmail Erdem ve Selim Soydan da yalnız bırakmadı.

 

 

 

 

siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.