Mehmetçik örgütün yer altı tünellerine ulaşmaya çalışıyor

Mehmetçik örgütün yer altı tünellerine ulaşmaya çalışıyor

Irak’ın kuzeyinde terör örgütü PKK kamplarına 23 Nisan’da başlatılan hava destekli kara harekâtı, nokta operasyonlar ile sürüyor... Mehmetçik örgütün yer altı tünellerine ulaşmaya çalışıyor

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) Irak’ın kuzeyinde başlattığı harekatta örgütün ana üslenme merkezleri çevresine helikopterlerle yapılan yoğun indirme sonrası, komandolar kamplara doğru kuşatma harekâtı başlattı.

Karadan sürdürülen harekâta destek amacıyla F-16 savaş uçaklarının birden çok örgüt noktasını vurması sonrası dağlık bölgeden yoğun dumanların yükseldiği gözlendi. Komandolar, örgütün askeri merkezlerinden olan Avaşin bölgesinde inşa ettiği üs ve yer altı tünellerine ulaşmak için bölgede birkaç koldan harekete geçti. Mağaralar arasında uzanan ve harekâttan korunmayı amaçlayan tüneller yoğun ateş altına alınırken, operasyon birlikleri, tünellere girmek için bölgedeki stratejik tepeleri bir bir ele geçiriyor.

Örgütün karşılık verdiği tespit edilen noktalar, Kobra tipi helikopterler ile SİHA’lar tarafından etkili vuruluyor.

HEDEF KESTE

Milliyet'ten Namık Durukan'ın haberine göre Avaşin’den Basyan ve Zap’a uzanan geniş bir alanı kapsayan Dohuk’un Kanimasi kasabası çevresinde bulunan 2 bin 300 rakımlı Keste Dağı çevresindeki PKK noktaları, dün savaş uçaklarınca vuruldu. Havadan yapılan yoğun bombardıman sonrası da dağlık bölgede tespit edilen PKK hedeflerine komandolar sabahın erken saatlerinde saldırı başlattı. Keste Dağı’nın kontrol altına alınması ile örgütün bölgede sınır hattı ile iç kesimler arasındaki bağlantısı kesilmiş olacak. Metina bölgesinin Zendura Tepesi ile Zap’tan Barzan bölgesine açılan koridor üzerinde de komandolar, örgütün tespit edilen üslenme noktalarına doğru ilerliyor. Komandoların hedefinde örgütün Avaşin ve Zap bölgesindeki ana karargah yerleşkeleri bulunuyor. Şırnak’ın Uludere ve Hakkâri’nin Çukurca ilçesi sınır karakolları da obüs atışları ile operasyona destek vermeye devam ediyor. Harekâta TSK’nın Kuzey Irak’taki karakol ve üslerinden de destek veriliyor.

Siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.