Melih Dalgıç yolla, Üsküdar'ı sel aldı

Melih Dalgıç yolla, Üsküdar'ı sel aldı

Üsküdar'da 2 Haziran günü yaşanan aşırı yağmur sonrası ortaya çıkan görüntülerin adeta sembolü haline gelen o fotoğraf, sadece sosyal medyada değil hem internet haber sitelerinde hem de basılı medyada geniş yer buldu. O fotoğrafı çeken kişi ise dava açmay

Hüseyin Öztürk, İstanbul'da yaşayan bir Ordulu. Kendisini kişisel Twitter hesabında "Gökçe ve Tuğçe'nin babası, Orduspor sevdalısı" olarak tanımlıyor. Türkiye, Öztürk'ten önce 2 Haziran'da İstanbul'da yaşanan aşırı yağış sırasında Üsküdar sahilinde çektiği fotoğrafı tanıdı. Vatan gazetesinde ve sonrasında da Hürriyet'in internet sitesinde olay fotoğrafın Hüseyin Öztürk'e ait olduğu bilgisinin paylaşılmasıyla ismi duyuldu.

Öztürk'ün Twitter hesabına bakıldığında olay fotoğraftan önce aynı bölgeden yine benzer bir kareyi paylaştığı görülüyor:
 

Bu paylaşımın hemen ardından gelen asıl paylaşımsa sosyal medyada kısa sürede dağılırken birçok Habersitesi, Üsküdar'da yaşanan aşırı yağmur ve sel olayını Öztürk'ün cep telefonundan çektiği ve 'Vapur mu doğru yerde minibüs mü?' sorusuyla paylaştığı bu kareyle verdi:

Olay fotoğrafın ardından 'Denizde giden araba da gördük!' tweetiyle yeni bir fotoğraf daha paylaşan Öztürk, bir önceki fotoğrafın kısa sürede sosyal medyada ses getirmesi karşısındaki şaşkınlığını da"Arkadaş bi fotoğraf paylaştım ülkede yer yerinden oynadı :) Valla herkes fotonun sefasını sürerken ben daha üstümü kurulayıp eve gidemedim" tweetiyle ifade ediyor.

Fotoğrafın photoshop olduğu iddialarının ortaya atılması üzerine Öztürk, yeni bir paylaşımda bulunarak Üsküdar'daki selin sembolü haline gelen fotoğrafın orijinal haline de tweetinde yer verdi:

Öztürk, fotoğrafının birçok yazılı ve görsel basında kullanılmış olmasına rağmen isminden bahsedilmemiş olmasına tepki gösterirken Üsküdar'da yaşanan olayın haberinde kullandığı fotoğrafı Hüseyin Öztürk etiketiyle veren tek Gazete olan Vatan gazetesine yine Twitter üzerinden teşekkür etti. CHP Lideri Kılıçdaroğlu'nun partisinin grup toplantısında Üsküdar'da yaşananları yine Öztürk'ün fotoğrafıyla birlikte anlatmasını 'Fotoğrafın geldiği son nokta!' tweetiyle eleştiren Öztürk, fotoğrafın başka biri tarafından çekildiğini Haber yapan ATV Haber'e tepkisini de şu tweetle paylaştı:

Fotoğrafı Çektiğime Utandım!

İstanbul Valisi Mutlu'nun aynı fotoğrafı eşliğinde paylaştığı "Minibusüyle deniz seferlerini paşlatan cesur kaptanun Temel Reis oldiği ögrenildi. Hayurli yolcilikler... " tweeti birçok sosyal medya kullanıcısında şaşkınlığa sebep olurken Öztürk de olay tweet karşısındaki şaşkınlığını'Fotoğrafı çektiğime utandım' iletisiyle ifade etti.

Kendisinin çektiği ve kişisel twitter hesabı üzerinden paylaştığı fotoğrafın özellikle haber kaynakları tarafından izinsiz, isimsiz ve imzasız kullanılmasına tepki gösteren Öztürk, hukuki yollara başvuracağını bir tweetle paylaştı:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.