Memleket Partisi'nin ilk kurultayında Genel sekreterlik yarışı yaşanacak!

Memleket Partisi'nin ilk kurultayında Genel sekreterlik yarışı yaşanacak!

Son günlerde art arda istifalar yaşanan Muharrem İnce’nin Genel Başkanı olduğu Memleket Partisi ilk kurultayını gerçekleştirecek.

17 Mayıs’ta kurulan ve CHP’den ayrılan küskünlerin partisi olan Memleket Partisi, 18 Eylül Cumartesi günü 1. kurultayını gerçekleştirecek.

Muharrem İnce’nin tek aday olarak gireceği kongre öncesinde, eski CHP İzmir milletvekili olan Prof. Dr. Hakkı Akalın'ın mevcut Genel Sekreter’e rakip çıktığı öğrenildi.

Yine eski Hatay milletvekili olan avukat Mevlüd Dudu’nun, Hakkı Akalın’a karşı illeri gezerek, adaylığını duyurduğu da öğrenildi.

Dudu’yu Genel Sekreter yardımcısı Mert Ünlü, MYK üyesi Fatih Pala, bir grup MYK üyesi ve Parti Meclisi üyeleri ile, İzmir, Eskişehir, Hatay, Ankara, Antalya gibi il başkanlarının  desteklediği, Dudu’nun da il başkanları ve delegeleri tek tek arayarak markaja aldığı kaydedildi. Muharrem İnce’nin alt apartman komşusu olan Dudu’nun, İnce’den izin almadan böyle bir işe girişemeyeceği belirtiliyor.

 

BİR ÇOK İL BAŞKANI DESTEKLİYOR

 

Mevcut Genel Sekreter, Prof. Dr. Hakkı Akalın’ı destekleyenler içinde de, Genel Sekreter yardımcısı Kayhan Yüreğir, bir çok parti meclisi üyesi ve bazı MYK üyeleri, İstanbul, Adana, Mersin, Bursa, Çanakkale, Muğla, Manisa il başkanları ve Karadeniz’deki bir çok il başkanının desteklediği biliniyor.

Parti sözcüsü Gaye Usluer’in tarafsız olduğu belirtilirken, Genel Başkan Yardımcılığı görevlerini sürdüren, 3 milletvekilinden Teğmen Çelebi’nin açıkça, Hakkı Akalın ile devam edilmesi gerektiğini beyan ettiği kaydedildi.
Diğer iki milletvekilinin de Akalın’ı desteklediği konuşuluyor. 

 

 

Siyasetcafe.com - Özel Haber

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.