Memur Sen Mustafa Sabri'ye sahip çıktı

Memur Sen Mustafa Sabri'ye sahip çıktı

Memur Sen Başkanı Atatürk’ün ölüm fetvasını veren Mustafa Sabri’ye sahip çıktı. İşte Memur Sen Başkanının o şok sözleri;

Memur Sen Başkanı Ali Yalçın, Tokat’ta Mustafa Sabri’nin isminin yazılı olduğu tabelanın indirilmesine tepki gösterdi.

Tokat’ta yeni açılan bir Anadolu İmam Hatip Lisesine, Milli Mücadele ve Atatürk devrimlerine karşı duruşuyla bilinen Mustafa Sabri’nin ismi verildi. Kamuoyunda yer alan tepkiler üzerine okulun adı dün değiştirildi. Okula MEB’in talimatıyla birlikte Siirt’in Baykan İlçesinde 24 Temmuz 2017 tarihinde şehit olan 29 yaşındaki Jandarma Astsubay Üstçavuş Yakup Akdağ’ın ismi verildi.

Memur Sen Sendikasının Başkanı Ali Yalçın ise bu karara sert tepki göstererek, Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları hakkında ölüm fetvası veren Mustafa Sabri'nin ismini savundu.

Başkan Yalçın, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Tokat'ta 'Mustafa Sabri Anadolu İmam Hatip Lisesi’ tabelasının indirilmesini şiddetle kınıyorum. ’Şehit Yakup Akdağ Anadolu İmam Hatip Lisesi’ tabelası asılması ve bir şehidimizin isminin verilmesi teselli olabilir fakat M.Sabri ismine tahammülsüzlük asla kabul edilemez. Şeyhülislam Mustafa Sabri Efendi sadece Tokat'ın değil bu milletin, ümmetin bir değeridir.Ondan rahatsız olanlar bilgilerini ve zihinlerini sorgulasınlar. Tabela iner ama yüreklerden ve zihinlerden saygınlığı asla inmez" ifadelerini kullandı.

siyasetcafe.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.