Memura Terfi ve Tayinde Memur-Sen Üyeliği Şartı

Memura Terfi ve Tayinde Memur-Sen Üyeliği Şartı

CHP Parti Sözcüsü Haluk Koç'un VIP torpil alımlarına ilişkin iddialarının ardından CHP'den dikkat çeken yeni bir açıklama geldi.

CHP’li İzzet Çetin, Memur-Sen’in üye sayısının 12 yılda yüzde 1717 arttığını açıkladı. “AKP işe alma, terfi, tayin ve nakilde Memur-Sen üyeliğini şart koşuyor” dedi.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu üyesi, CHP Ankara Milletvekili İzzet Çetin, Memur-Sen’in üye sayısının 2002’den 2014’e kadar yüzde 1717 arttığını açıkladı.

Dünyanın hiçbir yerinde hiçbir sendikada böyle olağanüstü artış olmayacağını belirten Çetin, “Bakanlıkların insan kaynakları birimlerindeki tüm işlemler Memur-Sen tarafından koordine ediliyor” iddiasında bulundu.

ÜYE OLMAYANA AYRIMCILIK

Çetin, “AKP işe alma, terfi, tayin ve nakilde Memur-Sen üyeliğini şart koşmaktadır” ifadelerini kullandı. İktidar partisi AKP’nin memur kollarını oluşturan Memur-Sen Konfederasyonu’nun üye sayısının, 2002’de toplam memur sayısının sadece yüzde 3’ünü oluşturduğunu belirtti.

2002’de sendikaya üye olabilir memur sayısının 1 milyon 357 bin olduğuna dikkati çeken Çetin şu değerlendirmeleri yaptı:

“AKP iktidarı ile birlikte Memur-Sen’in üye sayısı dünyanın hiçbir yerinde hiçbir sendikada olmaya şekilde olağanüstü bir hızla yüzde 1717 oranında artmıştır. Memur-Sen üyesi olmayan memurlar, her türlü ayrımcılığa tabi tutulmakta, sürgün edilmekte, tayin ve terfilerden yoksun kalmaktadır.”

BAKANLIKLARIN İK’SINI KOORDİNE EDİYOR

“Bakanlıkların İnsan Kaynakları (İK) birimlerindeki tüm işlemler Memur-Sen tarafından koordine ve idare edilmektedir” ifadesini kullanan Çetin şöyle devam etti:

İKTİDARA BAĞIMLI

“2013 yılında yapılan, 2014 ve 2015 yıllarını kapsayan toplu sözleşmede tek yetkili olan Memur-Sen memurların ekonomik ve sosyal haklarını gerileten bir sözleşmeyi toplu sözleşme süreci başlar başlamaz hemen imzalayarak iktidara bağlılığını göstermiştir.”

ÇETİN: İŞÇİLERE SİYASİ BASKI YAPILIYOR

CHP’li Çetin, AKP döneminde işçi sendikalarında da ciddi gerilemeler yaşandığını söyleyerek şu açıklamalarda bulundu: “Hak İş de, iktidar desteği ile güçlendirilmeye, büyütülmeye çalışılmaktadır. 1976’da kurulan ve AKP’nin iktidara geldiği 2002 yılına kadar sadece 10 sendika ile varlığını sürdüren, konfederasyonların en zayıfı olan Hak-İş, AKP ile birlikte genişlemeye başlamış ve bu süreçte kurulan 11 yeni sendika ile üye sendika sayısını 21’e çıkarmıştır. Pek çok iş kolunda işçiler siyasi baskılarla Hak-İş’e üye yapılmaktadırlar.”

Bugün Gazetesi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.