Memura zam öncesi ek ödeme sürprizi!

Memura zam öncesi ek ödeme sürprizi!

Milyonlarca memur, Kamu Görevlileri Hakem Heyeti'nden gelecek zam açıklamasını bekliyor. Gözler 31 Ağustos'a kadar açıklanacak karara çevrildi.

Memur ve memur emeklileri için 1 Ağustos'ta başlayan 2024-2025 yıllarındaki mali ve sosyal haklarının belirleneceği 7. Dönem Kamu Toplu Sözleşmesi görüşmelerinde kamu işvereni ile sendikalar arasında zam oranında uzlaşma sağlanamadı.

Sosyal haklar konusunda ise 11 iş kolunda yetkili sendikalarla ile Kamu İşveren Heyeti arasında imzalar atıldı. Zam oranı için Kamu Görevlileri Hakem Kurulunun üçüncü toplantısı bugün başladı. Kurul en geç 31 Ağustos'a kadar kararını açıklayacak. 

Toplu sözleşmede uzlaşılan maddelerle kamu çalışanlarına yeni sosyal haklar sağlanırken, ücret dengesizliği de sona erdirecek. Bu çerçevede memurlar arasında ücret dengesizliği sona erecek. Memurlara ek ödeme ve toplu taşıma kartı verilecek. 


ZAM İÇİN ÜÇÜNCÜ TOPLANTI BAŞLADI


Sayıştay Başkanı Metin Yener başkanlığında cumartesi günü ilk toplantısını yapan Kamu Görevlileri Hakem Kurulu, akademisyenler, Memur-Sen, Kamu-sen ve KESK temsilcilerinden oluşan 11 üye ile bugün üçüncü kez toplandı. Memur ve memur emeklileriyle ilgili zam oranın görüşecek olan kurul,  kira yardımı ve bayram ikramiyelerine de karar verecek. Kurul 31 Ağustos'a kadar kararını açıklayacak. Kurulun verdiği karar kesin olacak ve karara itiraz edilemeyecek.


MEMUR SOSYAL HAKLARDA KAZANÇLI ÇIKTI


7’nci Dönem Kamu Toplu Sözleşmesi görüşmelerinde zam oranında uzlaşı sağlanamasa da sosyal haklarda imzalar atıldı. Memur, masadan kazançlı kalktı. Memurlara kira, fazla mesai ücreti, yan ödeme vs birçok sosyal alanda yeni haklar tanındı.

 

İLAVE ÖDEME YAPILACAK


Toplu sözleşme ile ücret dengesizliği de sona erecek. Müdür ve dengi unvanlardaki personelin özel hizmet tazminatı oranları 20 puan (969 lira), müdür yardımcısı unvanlardakilerin de 15 puan (726 lira) artırılacak. Mühendislere yılbaşından geçerli olmak üzere 968 lira ilave ödeme yapılacak. Mühendis, mimar, peyzaj mimarı, bölge plancısı, şehir plancısı kadrolarında bulunanlardan 1-2 dereceden aylık alanlara 20 ek puan, 3-4 dereceden aylık alanlar 10 ek puan, diğer derecelerden aylık alanlara 5 ek puan verilecek. Mühendislerin arazi tazminatı da günlük 30 lira artırıldı. Teknik öğretmen unvanı alanların 145 lira olan arazi tazminatı da 174 lira oldu.

 

ULAŞIM SORUNU TOPLU TAŞIMA KARTIYLA ÇÖZÜLECEK


Merkez teşkilatında servis hizmeti alamayan kamu çalışanlarına toplu taşıma kartı verilecek. Üç ayda bir ödenen toplu sözleşme ikramiyesi aylık ödenecek. Şeflere ilave 10 puan üzerinden verilen özel hizmet tazminatı oranı 581 lira yükseltildi.


Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.