Menzil Cemaati 'Bitmeyen çorbasını' depremzedelerden neden esirgiyor?

Menzil Cemaati 'Bitmeyen çorbasını' depremzedelerden neden esirgiyor?

Menzil dergahlarında yapılan ve cemaatin 'bitmeyen çorba' olarak lanse ettiği çorbanın depremzedelerden neden esirgendiği yönünde paylaşımlar yapılıyor.

Kahramanmaraş Pazarcık'ta 7.7, Elbistan'da 7.6 şiddetinde meydana gelen depremlerde en çok hasar alan şehirlerden birisi de Adıyaman oldu.

Söz konusu depremlerde Menzil Tarikatı'nın merkezi Adıyaman’ın Menzil köyündeki cami de büyük hasar aldı. 

Menzil Tarikatı'nın köyünde meydana gelen hasar sonrası akıllara Menzil Tarikatı liderinin depremi durdurduğunu iddia ettiği sözler geldi.

 

MENZİL ŞEYHİ DEPREMİ DURDURMUŞ 

 

İstanbul'da meydana gelen 5,8 şiddetindeki depremin ardından Semerkand TV'de yayınlanan programda menzil tarikatından Şemsettin Bektaşoğlu, gençlere yaptığı sohbette bir Menzil Tarikatı şeyhinin depremi nasıl durduğunu anlatmıştı.  Bektaşoğlu, Gavs hazretleri'nin (!) depremi bildiğini ancak başta hiçbir şey yapmadığını, insanların yalvar yakar, "Aman efendim ne olur durdurun bu depremi." demesiyle de depremi durdurduğunu iddia etmişti.

 

MENZİL'İN BİTMEYEN ÇORBASI NEREDE?

 

Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremin ardından bölgeye bir çok koldan yardım yağdı.

Sosyal medyada yapılan yardımlar paylaşıldı, bir çok kullanıcı ise Menzil dergahlarında yapılan ve cemaatin 'bitmeyen çorba' olarak lanse ettiği çorbanın depremzedelerden neden esirgendiği yönünde paylaşımlar yapıldı.

Sosyal medya kullanıcıları konuya ilişkin, 'Bu müritleri kazanında kaynayan çorba bitmiyor diyordu. ne olurdu yani şu zor günlerde tüm depremzedelere dağıtsa.', 'Kanadadan gelen okunmuş mercimek gümrükte takılmış abisi, gerçi ithalat gümrük vergisinden muaf ama dosyada bir sıkıntı oldu sanırım, yükü hele indirsinler bir yol. yolda kaynatıp getirecekler, hiç merak etmeyin.', 'Tarikatın keramet ve mucize işleri biriminden yapılan açıklamaya göre; bitmeyen çorbanın depremden etkilenen sayısız melek ve cinlere tahsis edilmesinden kaynaklanan durumdur.', 'Çorbanın, şeyh kuleden izin alıp piste inip taksi yaptıktan sonra Adıyaman ahalisine aktarılacağı ifade edilmektedir.', 'Ne güzel bitmeyen çorbaları vardı bunların, ee işte şimdi tam zamanı değil mi.', 'Üzerlerine gitmeyin depremi sakinleştirmekte meşgul olabilirler.' yorumları yaptı.

 

PEKİ, GERÇEK NE?

 

Menzil dergahlarında içilen çorbayı pek çok insan duymuştur. Bildiğiniz bulgur çorbası olan ve adına hikayeler yazılan çorbanın hikayesi sofiler arasında pek yaygındır.

Menzil hakkında en çok anlatılan ve inanılan ise “Bitmeyen çorba” masalına göre çorba içtikçe azalmaz aksine artar.

Akıl ve mantık dışı olan bu olay, müritlerin Menzil’de keramet olduğuna inandırmak için uydurulmuş ve zamanla yerleşmiş bir masaldır.

 

 

Siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.