Menzil cemaati işin içinde! Jandarmada Atatürk mü Vahdettin mi kavgası

Menzil cemaati işin içinde! Jandarmada Atatürk mü Vahdettin mi kavgası

Jandarma Yüzbaşı C. H. son Osmanlı padişahı Vahdettin’e “hain” dedi. Yüzbaşı C.H'nin bu sözlerinin ardından Jandarma Astsubay Kıdemli Başçavuş C. D. de Mustafa Kemal Atatürk’e hakaret etti.

Son padişah Vahdettin'e "hain" dediği öne sürülen Jandarma Yüzbaşı C.H'ye, Menzil tarikati mensubu olduğu öne sürülen Jandarma Astsubay Kıdemli Başçavuş C. D.’nin, "Atatürk'e hakaret" ederek yanıt verdiği iddia edildi. 

Odatv'den Caner Taşpınar'ın haberine göre; disiplin soruşturması sonunda yüzbaşı C.H, 10 gün aylık kesintisiyle cezalandırılırken, astsubay C.D'nin cezalandırılmasına yer olmadığına karar verildi. Odatv'ye konuşan kaynaklar, astsubayın bir tarikat mensubu olduğu, yine üst rütbeli aynı tarikat mensupları tarafından kollandığını öne sürdü. 

Jandarma Yüzbaşı C. H., öğretmenlerin çalışma odasında, 12 Kasım 2021 Cuma günü, Osmanlı dönemine ilişkin tarihsel bir konuşma yaptı ve Mustafa Kemal Atatürk’ün Nutku’na atıf yaparak son Osmanlı padişahı Vahdettin’e “hain” dedi.

Yüzbaşı C.H'nin bu sözlerine tepki,  Jandarma Astsubay Kıdemli Başçavuş C. D'den geldi. “Padişahlara hain diyen haindir” dedi. Bu sözler üzerine tartışma yaşandı.

Disipline konu olan tartışmada, Yüzbaşı C. H. savunma yaptı ve Başçavuş C. D.’nin hem Mustafa Kemal Atatürk’e hem de şahsına hakaret ettiğini belirtti. Kendisine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret suçlaması yöneltilen Yüzbaşı C. H. iftira atıldığını ifade etti.

 

“ATATÜRK'E HAKARET ETTİ”

 

Yüzbaşı C. H. savunmasında, olayı şöyle anlattı:

 

“Jandarma Astsubay Kıdemli Başçavuş M. Ü. ile sohbet ettiğim esnada, Jandarma Astsubay Kıdemli Başçavuş C. D. isimli askeri personelin aniden araya girerek, sahsım ile TSK gelenekleri ast, üst münasebetlerine çok da uymayan bir tavırla muhatap olması, şahsıma yönelik hakarette ve hiçbir gerçekliği olmayan ithamlarda bulunmasının yanı sıra başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Milli Mücadele kahramanlarına yönelik olarak hakarette bulunması, üstü konumunda olan bir subay olan şahsıma yönelik kin ve nefret içerikli, sözler ile karşılık vermesi neticesinde, kendimi sözlü olarak savunmamdan ibarettir. Olay esnasında, hiçbir şekilde Sayın Cumhurbaşkanımıza hakaret etmemiş, Astsubay Kıdemli Başçavuş C. D.’ye yönelik dövme ve hakaret girişimim de olmamıştır. Soruşturmaya konu olay bir önceki savunmalarında da belirttiğim şekilde gerçekleşmiştir. Aksi anlatımların hepsi soruşturma başladıktan sonra Başçavuş C. D. ve şahit gösterdiği arkadaşları tarafından suçtan kurtulmaya yönelik kurgulamalar ve iftiralardan ibarettir. Bahsettiğim hukuksuz işler ile usulsüz soruşturmanın amacının, şahsımı cezalandırmak isteyen kişiler arasındaki aidiyet bağı da gözetildiğinden, örgütlü olacak şekilde, başta Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Milli Mücadele kahramanlarına ve şahsıma yönelik hakaret eden Başçavuş C. D.’yi korumak olduğunu düşünüyorum. Disiplinsizlik olayı öğrenme ve tespit tutanağından anlaşılacağı üzere, olay esnasında Türk ordularının ebedi Başkomutanı Atatürk’ün Nutku’nda geçen ifadelerle ve atıfla Vahdettin’e ‘hain’ demem üzerine, çalışma masasındaki işi bırakarak bana laf attığı, şahsıma yönelik ‘padişahlara hain diyen haindir’ dediğini, benim de bunun üzerine ‘bana hain diyenin anasını sinkaf ederim’ dediğimi bizzat kendileri kabul etmiştir. Yani kendi tuttuğunuz tutanaktan da anlaşılacağı üzere benim sözlerim tamamen değerlerime hakaret eden kişilere yöneliktir ve tamamen kendimi savunmaktan ibarettir.”

 

ON GÜN AYLIKTAN KESME CEZASI

 

Yüzbaşı C. H. ile Başçavuş C. D. arasında yaşanan tartışma, disipline taşındı. Disiplin soruşturmasının ardından Yüzbaşı C. H.’ye on gün aylıktan kesme cezası verildi.

Başçavuş C. D. yönünden ise “Amir veya üstüne hakaret etmek” ve “Amir ve üstlerini dövmeye teşebbüs etmek” suçlamalarından yürütülen soruşturmada delil yetersizliği gerekçe gösterilip cezalandırılmasına yer olmadığı kararı verildi. 

 

GEÇİCİ GÖREVLENDİRME EMRİNİ KİM VERDİ

 

Ayrıca, Yüzbaşı C. H. geçici görevlendirme ile görevden alınıp ikinci bir emre kadar Ankara Jandarma İl Komutanlığı emrine verildi.

Yüzbaşı C. H., Ankara 4. İdare Mahkemesi’ne kararın hukuksuz olduğu gerekçesiyle başvurdu ve mahkemeden yürütmeyi durdurma kararı çıktı.

Yürütmeyi durdurma kararında, “ikinci bir emre kadar” denildiği, belirsiz bir süre ile geçici görevlendirme olamayacağı için görevlendirme iptal edildi.

Mahkemenin kararıyla aynı gün, Yüzbaşı C. H., bu kez süre belirtilip “üç ay süreyle” denilerek Ankara Jandarma İl Komutanlığı emrine verildi.

Bu karar, “mahkemenin yürütmeyi durdurma kararını uygulamamak üzere alındığı” şeklinde yorumlandı. Kararın arkasında ise üst rütbeli A. Ç.’nin olduğu öne sürüldü.

Odatv'ye konuşan kaynaklar, bu kararın arkasında bulunan üst rütbeli subaylar ile astsubay C.D'nin aynı Menzil tarikatına mensup olduklarını öne sürdü. 


Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.