Menzil Cemaati ismini değiştiriyor! İşte yeni ismi

Menzil Cemaati ismini değiştiriyor! İşte yeni ismi

Nakşibendi’ye bağlı Menzil Cemaatinin isim değişikliğine gidilebileceği yönünde müritleri arasında söylenti dolaşıyor. 

Muhammed Raşit Erol tarafından kurulan ve ismini kurulduğu il olan Adıyaman’ın bir ilçesi olan cemaatten alan Menzil Cemaatinin isim değişikliğine gidileceği söylentileri cemaat içerisinde konuşulmaya başlandı.

Türkiye’de Nakşibendi’ye bağlı Menzil Cemaati hakkında isim değişikliğine gidilebileceği yönünde müritleri arasında söylenti dolaşıyor. 

Babası Abdülhakim Erol'dan onay alan Muhammed Raşid Erol tarafından Adıyaman’a bağlı Menzil ilçesinde kurulduğu için bu isim ile anılmaktadır. Bu ilçede yaşayanların ilçenin cemaatin ismi ile bütünleşmesinden ve cemaatin içerisinde yer alan kişilerin Menzil kelimesinin uzaklık anlamına gelmesinden dolayı isimden duydukları rahatsızlık nedeniyle değiştirilmek istendiği iddia ediliyor.

 

SEMERKAND OLARAK DEĞİŞTİRİLECEĞİ İDDİA EDİLİYOR

 

Türkiye’de Adıyaman Kolu ve Ankara Kolu olarak iki kola ayrılan cemaatin bu isim değişikliğinden büyük zarar görerek cemaat içi ayrılıklara neden olabileceği iddia ediliyor. Bazı cemaat mensupları da bunu imaj yenilemek olarak yorumluyor. Yeni ismin ne olacağına kimin karar vereceği, verilecek kararın geçmişi silmek olarak yorumlanacağından, böylesinde zor bir karara kimse tarafından cesaret edilemeyeceği de iddialar arasında yer alıyor. Cemaat için en öne çıkan isim ise Semerkand olarak anılıyor.

 

siyasetcafe.com

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.