Menzil Cemaati, komutanlık, belediye ve hastane binaları yapmış

Menzil Cemaati, komutanlık, belediye ve hastane binaları yapmış

Devletin içerisinde hızla örgütlenen Menzil Cemaati'ne bağlı bir şirketin çok sayıda kamu binası inşaat ettiği ortaya çıktı.

Kamudan hızla örgütlenen Menzil Cemaati ticaret ağını da her geçen gün büyütüyor. Dehlevi Anonim Şirketi cemaatin en büyük çatı şirketlerinden biri.

Birgün'den İsmail Arı'nın haberine göre, cemaatin merkezi olan Adıyaman’ın Kahta ilçesinde Menzil köyünde bulunan şirketin internet sitesinde, “Üretim, inşaat, hizmet, toptan ve perakende ticaret sektörlerinde kuruluşumuzdan itibaren Adıyaman ili Kahta ilçesi Menzil Köyünde hizmet vermekteyiz” deniliyor.

Menzil’in milyonlarca lirayı yönettiği Dehlevi A.Ş. bünyesinde hazır beton üretim tesisi, kum ocağı, güneş enerjisi santralları, beton elemanları üretim tesisi, benzinlikler ile restoran ve kafeler bulunuyor. Ayrıca Edep İnşaat ile Dehlevi Hafriyat isimli şirketler de Dehlevi A.Ş.’ye bağlı. Bu iki şirketle de çok sayıda bina inşa ediliyor.

 

dvddd.JPG

 

Ayrıca Dehlevi A.Ş.’ye bağlı Edep İnşaat’la alakalı bölümde ise şirketin kamu kurumlarıyla yürüttüğü ticari faaliyetle de değiniliyor.

 

Cemaate bağlı şirketin çok sayıda kamu binası inşaat ettiği şu ifadelerle anlatılıyor:

 

“2010 yılında hizmet vermeye başlayan Edep İnşaat Yurtiçinde irili ufaklı birçok projeye imza atmıştır. 2012 yılında hırdavat bölümünü kurarak hastane, belediye binaları, park bahçe kurulumları ile yelpazesini genişletmiştir. 2012 yılında Kastamonu bölge komutanlığı, 2014 yılında Van Erciş jandarma komutanlığı ihalelerini alarak başarı ile tamamlamıştır. Mimarlık ve müteahhitlik hizmetlerini tecrübeli ekibiyle sürdürmekte, güvenilir yaşam alanları oluşturmaya devam etmektedir.”

 

İKİ YENİ ŞİRKET KURULDU

 

Öte yandan cemaat, Dehlevi Turizm ve Dehlevi Yayınları adı altında iki yeni şirket kurdu. Dehlevi Yayınları Şirketi’nin 9 Kasım tarihinde 1 milyon TL sermayeyle kurulduğu açıklanırken Dehlevi Turizm’in ise 14 Eylül tarihinde kurulduğu bildirildi. İki şirketin de Menzil şeyhi Muhammed Saki Elhüseyni’nin ailesine ait olduğu öğrenildi.


Siyasetcafe.com

 

 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.