Menzil Cemaati resmen bölündü! Büyük oğlu doğruladı

Menzil Cemaati resmen bölündü! Büyük oğlu doğruladı

Menzil şeyhi Abdülbaki Erol'un ölümünün ardından kardeşler arasında anlaşmazlık olduğu öne sürülen Menzil Cemaati resmen bölündü.

Menzil cemaatinin Gavs olarak adlandırılan şeyhi Abdülbaki Erol ya da bilinen adıyla Abdülbaki Elhüseyni’nin ölümünün ardından oğullar arasında başlayan kavga bölünmeyle sonuçlandı.

Abdülbaki Elhüseyni’nin halifesi olarak adlandırılan büyük oğlu Muhammed Saki Elhüseyni iki kardeşinin de şeyhliğini ilan etmesi ardından cemaatin bölündüğünü açıkladı.

 

'BAĞIMIZ KALMADI' AÇIKLAMASI

 

Cumhuriyet'ten Rıfat Kırcı'nın haberine göre Muhammed Saki Elhüseyni yeni örgütlenmenin nisan ayında kurduğu Serhendi Vakfı olarak devam edeceğini ve Menzil’in 28 yıldır omurgasını oluşturan ve holdingleşen Semerkand Vakfı ile bir bağının kalmadığını açıkladı.

Muhammed Saki Elhüseyni, babası Abdülbaki Elhüseyni ölmeden aylar önce Serhendi Vakfı’nı kurmuş ve babasının ölümünden sonra yola bu vakıfla devam edeceğini açıklamıştı. Muhammed Saki Elhüseyni yaptığı son açıklamayla resmi olarak tüm bağlarının koptuğunu açıkladı.

Elhüseyni sosyal medyadan yaptığı açıklamada “Sevgili kardeşlerimiz, Serhendi Vakfı olarak aşağıdaki sivil toplum kuruluşlarıyla hiçbir bağımız kalmamıştır: Semerkand Vakfı, Tümsiad, Beşir Derneği, Gençkon” ifadelerini kullandı.

 

dvdvdvdvdv-001.JPG

 

Bu açıklamadan saatler sonra bir mesaj daha paylaşan Elhüseyni “Bir dava için yürüyorsan, davan Hakk’sa (c.c), davan seni ayakta tutar ve zafere götürür” dedi.

 

MUAVİYE TARTIŞMASI BAŞLADI

 

Asıl kavganın ekonomi yönetiminin başına kimin geçeceğinin kararlaştırılamaması ve küçük kardeşlerin ağabey Muhammet Saki Elhüseyni’nin otoritesini tanımamasının oluşturduğu öne sürülen bölünme cemaat içinde fikirsel ayrılıklara oturtuluyor.

Cemaat içerisinde Muaviye üzerinden bir tartışma yaşandığı ve Muhammed Saki Elhüseyni'nin Serhendi Vakfı’nı, Muaviye aleyhtarı konuşmalardan duyduğu rahatsızlık nedeniyle kurduğu öne sürülmüştü.


Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.