Menzil Cemaati'nde taht oyunları! Cübbeli Ahmet tarafını seçti

Menzil Cemaati'nde taht oyunları! Cübbeli Ahmet tarafını seçti

Menzil Cemaati lideri Abdulbaki Erol'un vefatı sonrası kimin başa geçeceği konuşulurken, Cübbeli Ahmet olarak bilinen Mahmut Ünlü de kimi desteklediğini belli etti.

SİYASETCAFE.COM'U THREADS'TE TAKİP EDEBİLİRSİNİZ

 

Menzil Cemaati'nin 1993 yılından bu yana liderliğini yapan ve cemaat mensuplarının “Gavs” olarak nitelendirdiği Abdulbaki Erol’un ölümünün ardından yeni lider kim olacak tartışmaları gündeme geldi.

Menzil Köyü’nün merkezinde camide açıklama yapan Erol’un büyük oğlu Muhammed Mübarek, “tövbe yetkisi”nin üç oğluna verildiğini, üç ismin köydeki üç ayrı camide “irşat” faaliyetlerini sürdüreceğini söyledi.

Bu açıklamasıyla cemaatin üçe bölündüğüne işaret eden Muhammed Mübarek, bugüne kadar “verilen tövbelerin ve zikirlerin iptal edildiğini” ve “tümünün yenilenmesi gerektiğini” dile getirdi.

Cübbeli Ahmet olarak bilinen Mahmut Ünlü, Twitter'dan yaptığı bir açıklamada, Elhüseyni'nin oğlu olan ve 'gavs' olması için adı geçen Muhammed Saki Erol'un 'Serhendi' isimli bir vakıf ve 'Dehlevi' isimli bir yayınevi kurduğunu, diğer vakıf ve yayınevleri ile alakası olmadığını ifade etti.

 

Cübbeli Ahmet şunları söyledi:

 

"Şeyh Seyyid Muhammed Sâkî Efendi Hazretleri’nin yakın hizmetkârı, benim de kıymetli dostum Dr. Yunus Aydın Hocaefendi’den aldığım bilgiye göre; Şeyh Seyyid Muhammed Sâkî Efendi Kur'ân, Sünnet ve Ehl-i Sünnet'i ihyâ, Nakşî Müceddidî Hâlidî Tarîkatı'nın adâbını icrâ etmek üzere “Serhendî” adı altında yeni bir vakıf ve “Dehlevî” ismi altında yeni bir yayınevi kurmuştur. Vakfın başına kıymetli mahdûmu Seyyid Yakup Efendi’yi geçirmiştir, Kendisinin bundan evvel mevcut olan vakıf ve yayınevleri ile hiçbir alâkası olmadığını beyân etmiştir. Bu vesîleyle Cenâb-ı Mevlâ'dan Seyyid Yakup Efendi'ye ve o ailenin hizmetkarı kıymetli dostumuz Yunus Aydın Hocaefendi’ye hayırlı hizmetlerinde muvaffakiyyetler niyâz ederiz. Âmîn!"


ELEŞTİRENLERE YANIT VERDİ

 

Cübbeli Ahmet daha sonra ise yaptığı paylaşımda kendisini eleştirenlere yanıt verdi.

 

Cübbeli paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

 

“Benim fitne çıkardığımı ve bu işin bana düşmediğini söyleyenler bilsinler ki ben Sâkî Efendi Hazretleri’nin teblîği ile Ehl-i Sünnet müdâfaası için bu vazîfeyi hâlis bir niyetle îfâ ettim. 

Nitekim takipçilerim Muâviye Radıyallâhu Anh aleyhine konuşan İsmail Kılıçarslan gibi kimselerin Semerkand TV’de çıkartılmasına yaptığım reddiyeleri bilmektedir. Dolayısıyla büyükler bunlara karşı Ehl-i Sünnet hassâsiyeti olan yeni bir yayın hizmeti düşünerek bu kararı almışlardır. 

Benim bunu kendi kafamdan yapmadığımı anlamak istiyorsanız şunu bilin ki; Sâkî Efendi Hazretleri’nin mahdûmu Abdussettâr el-Hüseynî tweetimi retweet etti ayrıca aynı meâlde bir açıklamayı diğer mahdûmu Seyyid Yakûb el-Hüseynî kendi twitter hesabında beyan etti. 

Dolayısıyla ben büyüğümüzün talebi ve ricâsı üzere hizmet yapmaktayım. Kalbim müsterihtir, nefsânî bir davranış içerisinde değilim. Şimdi anlamayanlar yakın bir zamanda bana duâ edeceklerdir.”

 

Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.