Menzil hastanesinden virüse karşı akıl almaz önlem

Menzil hastanesinden virüse karşı akıl almaz önlem

Menzil Cemaatine ait olan özel "EMSEY" hastenesinin nöroloji doktorunun koronavirüs tedavisi için "hacamat" önermesi şaşkınlıkla karşılandı.

 

Merkezi Adıyaman'nın Menzil köyünde bulunan Menzil cemaatinin İstanbul'da EMSEY (Emret Seydam) adında bir özel hastanesi bulunuyor. Hastane daha önce Menzil şeyhinin görkemli özel odası ile gündeme gelmişti.

Şimdi ise hastane doktorlarından Dr. Suzan Üstün Covid-19''dan korunmak için önerdiği hacamat tedavisi ile gündeme geldi.

'HACAMAT COVİD-19'DAN KORUNMA AMACIYLA YAPILABİLİR'


Üstün, "Kovid-19 salgınıyla mücadelede düzenli olarak hacamat yaptıran kişiler kronik hastalıklara karşı korundukları gibi virüse karşı çok daha güçlü bir savunma sistemine sahip oluyor" iddiasında bulundu.

Üstün, "Negatif basınç ile kan, lenf ve hücreler arası sıvının dolaşımı artırılır. Böylece detoks yapılarak vücudun savunma sisteminin harekete geçmesi amaçlanır. Herhangi bir hastalığı olmayan sağlıklı kişilere yılda en az iki kez hacamat yaptırmaları önerilir. Hacamat, covid- 19’dan korunma amaçlı olarak yapılabilir. Ancak hastalığın geçirildiği sırada hacamat yapılması tedavide etkili değildir" ifadelerini kullandı.

 

Kupa tedavisinin migren, romatizma, fibromiyalji, artrit ve sırt ağrısı gibi sağlık sorunlarında da etkili bir yöntem olduğunu öne süren Dr. Üstün, “Modern tıp tarafından da desteklenen kupa tedavisi, günümüzde sertifikalı uzman hekimler tarafından klinik ortamlarda yapıldığında olumlu sonuçlar alınır” dedi.

Dr. Üstün, sözlerine şöyle devam etti:

"Pıhtılaşma bozukluğu hastalığı olanlar, yeni yapılan cerrahiye bağlı henüz kapanmamış yarası olanlar, ağır kalp hastalığı olanlar, varisli bölgeler, riskli gebelikler haricinde herkese kupa tedavisi uygulanabilir. Tedavinin uygulanabildiği diğer hastalıkları ise, omurgada kireçlenme, kemik erimesi veya omurga diski fıtık başlangıcına bağlı ağrılar, fibromiyalji, stres ve anksiyete, strese bağlı baş ağrısı, migren, kas kasılması nedeniyle oluşan sırt ağrısı, tendinopati (Kas kirişlerinde iltihaplanma), spor yaralanmaları, kas iltihaplanması, çene artropatisi (Çene kemiği ekleminde ağrı, şişlik nedeniyle ağız açmada ve çiğnemede zorluk olması), diş gıcırdatma hastalığı, post zoster nevralji, trigeminal nevralji, astım, bronşit, sinüzit, larenjit, bağırsak ve mide ile ilgili problemler (Kabızlık, bulantı kusma gibi), dolaşım sistemi bozuklukları şeklinde sıralayabiliriz."

 

siyasetcafe.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.