Menzil tarikatı ve Ebu Haris tarikatı birbirine girdi! Silahlar çekildi

Menzil tarikatı ve Ebu Haris tarikatı birbirine girdi! Silahlar çekildi

İzmir'de Menzil tarikatı ve Ebu Haris tarikatı arasında sosyal medyada başlayan tartışma sokağa taşındı.

İzmir’de “Sıvacı Ramazan” olarak bilinen, Vasat Yayınevi’nden “Ebu Haris” diye adlandırılan kişi ile İsmailağa Cemaati ve Menzil Cemaati arasındaki tartışma bir süredir devam ediyor.

İddiaya göre; “Ebu Haris” isimli kişinin IŞİD’e yakın olduğu ifade ediliyor.

“Ebu Haris”in daha önce IŞİD’den tutuklanan “Ebu Hanzala” kod adlı Halis Bayancuk’a yakın olduğu da konuşuluyor.

Peki, nedir bu silahlı kavganın perde arkası?

İsmailağa Cemaati lideri Mahmut Ustaosmanoğlu’nun İzmir’deki temsilcisi olduğu belirtilen Hüseyin Avni Kansızoğlu, Vasat Yayınevi’nden “Ebu Haris” ile bundan yaklaşık bir ay önce bir araya geldi. “Ebu Haris” kanadı bunun bir münazara olduğunu ve Hüseyin Avni Kansızoğlu’nun bu münazaradan başarısız çıktığını iddia ediyordu.

İsmailağa Cemaati’nden Hüseyin Avni Kansızoğlu ise, kendilerinin ısrarı üzerine görüşmeye gittiğini, herhangi bir münazara için orada olmadığını ve Ebu Haris’in “son derece cahil” olduğunu, ayetleri de doğru okumadığını öne sürdü.

cemaat-siyasetcafe.jpg

Bu karşılıklı atışma başka cemaatlere de sıçradı.

Sosyal medyada yayımlanan mesajlarla “Ebu Haris” grubu ile Menzil Cemaati ve İsmailağa Cemaati arasındaki “İslam” tartışması, geçen hafta yaralananların da olduğu silahlı çatışmaya dönüştü.

Bir iddiaya göre, Vasat Yayınevi’nden “Ebu Haris”, Menzil Cemaati mensuplarına silahla saldırdı.

Yaşanan olayda Menzil Cemaati’nden yaralananlar da oldu.

Saldırıya uğrayanların ve yaralananların Menzil’den olmadığı, İsmailağa Cemaati’nden olduğu da söyleniyordu.

Keza… İsmailağa Cemaati’ne yakınlığıyla bilinen sosyal medya hesaplarından da saldırı anına ait olduğu iddia edilen video da paylaşıldı.

vasat-1.jpg

Vasat Yayınevi’nden “Ebu Haris” grubu ise, Menzil Cemaati’nin yayınevine gelerek kendilerini tehdit ettiğini, kendilerinin de bunlara karşılık verdiklerini öne sürdü. “Ebu Haris” adlı kişi de, Menzil Cemaati müridi olduğunu iddia ettiği bir kişinin, kendisini tehdit eden ses kayıtları yolladığını ileri sürdü.

İzmir’de tarikatlar arasında çıkan çatışmada, iki kişinin yaralandığı iddia edildi. Bu saldırı sonrasında olaya karışan “Ebu Haris” ve grubunun gözaltına alındığı, ancak sonrasında serbest bırakıldığı açıklandı.

İşte İsmailağa Cemaati’ne yakın hesapların paylaştığı saldırı anına ait olduğu iddia edilen video ve “Ebu Haris” grubunun Menzil müridine ait olduğunu öne sürdüğü konuşmaları:

 

 

 

SİYASETCAFE.COM

 

 

 

 

 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.