Menzilci eski başhekim yardımcısı tekrar görevde!

Menzilci eski başhekim yardımcısı tekrar görevde!

Çok eşliliği savunan ve medeni hukuku hedef alan açıklamaları nedeniyle açığa alınan GATA’nın eski Başhekim Yardımcısı Ali Edizer’in yeniden göreve gelmesi gündem oldu.

 

Ali Edizer, eski adıyla GATA, yeni adıyla Sağlık Bilimleri Üniversitesi Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde başhekim yardımcısı olarak görev yaparken paylaştığı sosyal medya mesajlarıyla gündem olmuştu.

'İKİNCİ EŞ ALIN' ÇAĞRISI

 

Erkeklere ‘ikinci eş alın” çağrısı yapan Edizer, “Sorsan ‘kadına özgürlük ve uygarlık’ kazandırıldı. Resmiyette tek eşlilik, fiiliyatta zina ve fuhuş serbestliğidir” ifadelerini kullanmıştı.

MESLEĞİNDEN UZAKLAŞTIRILDI

5 Ekim 2020’de görevden alınana Edizer, tepkiler üzerine 8 Ekim’de de tabiplik mesleğinden uzaklaştırıldı.

Ancak Cumhuriyet'in haberine göre Edizer’in 9 Mart 2021’de Ankara Güdül Devlet Hastanesi’nde yeniden göreve başladığı ortaya çıktı.

 

MECLİS GÜNDEMİNDE


CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, “Sağlık Bakanlığı, laikliği ve medeni hukuku hedef alan Edizer hakkında soruşturma açmıştı. GATA’nın meczubu olan bu kişi görevine nasıl döner? Demek ki bu soruşturma da göstermelik açılmış” dedi. Edizer hakkında açılan soruşturmanın sonucuna ilişkin kamuoyuna herhangi bir bilgi verilmediğini kaydeden Emir, konuyu soru önergesiyle TBMM gündemine taşıdı.

ekran-alintisi-039.JPG

siyasetcafe.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.