Menzilci Serdar Tuncer'in programında peygambere kafir dendi! Cübbeli'de olaya dahil oldu

Menzilci Serdar Tuncer'in programında peygambere kafir dendi! Cübbeli'de olaya dahil oldu

Menzilci Serdar Tuncer'in 'Çekirdekçiler' programındaki Yunus Peygamber için sarf edilen sözler olay oldu. Tartışmaya Cübbeli Ahmet de dahil oldu.

Gazeteci-Yazar Turan Kışlakçı, konuk olduğu “My Mecra” adlı Youtube kanalının “Çekirdekçiler” programında Yunus Peygamber ile ilgili "Peygamber kıssalarının büyük bir içerisine baktığımızda şey var. Mesela Yunus Aleyhisselam’ın cezalandırılmasının ana sebebi kendini ilahlaştırma, ilah görmesinden dolayıdır diyor. Örneğin biz hep şey deriz; o görevini ifa etmedi, ondan dolayı yunus balığının içine atıldı diye. Fakat ayete baktığımızda şunu görürüz; Yunus Aleyhisselam halk niye bana tabi olmuyor? Neden artık benim peşimden gelmiyor? deyip kızıyor. Allah diyor ki ben sana tebliğ ettim. O zafer istiyor. Fakat Allah bunu vermedi diye isyan ediyor ve kendi nefsini ilahlaştırdığı için cezalandırıldı deniyor.” ifadelerini kullandı.

 

ÖZÜR GELDİ


Bu ifadelerin ardından Serdar Tuncer sosyal medya hesabından yayınladığı videoda, “Son yayınlanan ‘çekirdekçiler’ programında, hiçbir şekilde izahı mümkün olmayan bir hata yapmışız. Konuklarımızdan birisi, Yunus Aleyhisselam için ehli sünnet itikadına ters ve peygamberlerin ismet sıfatıyla örtüşmeyen bir ifade de bulunmuş” dedi.

Serdar Tuncer'in özrünün ardından olaya Cübbeli Ahmet olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü de dahil oldu.

 

"Serdar Tuncer’in Özür Dilemesini Nasıl Değerlendirmek Lazım?" başlığıyla Youtube'da konuşmasını paylaşan Cübbeli Ahmet şunları söyledi:

 

"Duymamış da olabilir. Özür dileyerek de vazifesini ima etmiştir ama önüne gelen konuğu almamak lazım. Bunlar ortalama İslami kesimde aydın geçinen, insanların kültürlü sandığı kişiler. Orada Allah'ın peygamberine kafir deniyor. Dördü de duymuyor. Bir tanesi bile demiyor. Kim duydu kim anlamadı onu Allah bilir. Mevzu bundan ibarettir. Diğerleri de özür dilemelidir. Çuvallamalar şirk boyutuna kadar geldi. My Mecra My Mevta durumuna dönüyor."


Siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.