Menzil’de iki şeyh Saygı Öztürk’ün kitabından sonra tartışmışlar

Menzil’de iki şeyh Saygı Öztürk’ün kitabından sonra tartışmışlar

Saygı Öztürk’ün satışa çıkan kitabı “Menzil tarikatının iki yüzü” cemaate kavga çıkardı. Menzil şeyhi Abdulbaki Erol’un Saygı Öztürk’e verdiği röportajdaki sözlerine Fevzettin Erol’un tepki gösterdiği ve tartışma çıktığı iddia edildi.

Piyasaya çıkmadan önce tepkiler alan ve tartışılan, Saygı Öztürk’ün “Menzil tarikatının iki yüzü” adlı kitabı Menzil cemaatinde tartışmalara yol açtı.

 

Edindiğimiz bilgilere göre, Menzil Şeyhi Abdulbaki Erol’un söylediği sözler kitap yayınlandıktan sonra çok tepki aldı. Erol’un Holdingleşen tarikat ve “para kazanmak istiyorum” sözleri cemaat içinden ve Fevzettin Erol tarafından eleştirildi.

 

İddia edildiğine göre, Fevzettin Erol’un Menzil köyündeki ticaret yerlerini eleştirdiği ve cemaatin bir ticaret merkezi olduğu algısının yaratılmasından rahatsızlık duyduğu tartışmanın esas konusu olmuş.

 

Menzil şeyhi Saygı Öztürk’ün ticaret yerleri ile ilgili sorusuna “Niye olmasın, benim de para kazanmam lazım” cevabını vermişti.

 

SİVRİHİSAR ÇİFTLİĞİ ve İHALELER

 

Karşılıklı suçlamaların yapıldığı tartışmada, Fevzettin Erol’un Sivrihisar’da bulunan çok geniş bir arazi üzerinde kurulu çiftliği, yani ikinci menzil dergahının da tartışmada konu edildiği iddia edildi. Ayrıca ihaleler konusunun da tartışıldığı ve tarafların birbirini suçladığı yine iddialar arasında.

 

Saygı Öztürk kitabında, Menzil cemaatinin holdingleştiğini, Bir yüzü para, diğer yüzü tasavvuf olarak iki menzil bulunduğunu yazmıştı. Öztürk bu iddialarını Menzil’in her iki dergahına giderek gözlemlemiş, şeyhlerle konuşmuş ve öyle kaleme almıştı.

 

İşte Saygı Öztürk'ün kitabından satır başları

 

 

İKİ MENZİL VAR

Saygı Öztürk, Menzil izlenimlerini şöyle anlatıyor:

“İki Menzil var, biri Adıyaman Menzil köyündeki dergâh, diğeri Sivrihisar’daki dergâh. Şeyh Muhammed Raşit Erol ölünce post kavgası başlıyor. Raşit Erol’un amcası galip çıkıyor ve Menzil köyüne el koyuyor. Oğlu ise Sivrihisar’da 10 bin dönümlük arsa alarak orada dergâh kuruyor.

İki Menzil'in bir diğer anlamı ise; Birincisi tasavvuf-tarikat menzili, diğeri para-holding menzili.

 

HOLDİNLEŞMİŞLER

 

Öztürk, Menzil cemaatinin holdingleştiğini ifade ederek bunu şeyhe sorduğunu ifade ediyor.

Menzilin, hastaneleri, vakıfları holdingleri var.

“Menzil şeyhine sordum, bu kadar şirket, holdingler, nasıl oluyor? cevabı şu oldu, Niye olmasın, ben de para kazanmam lazım” dedi.

 

SAĞLIK BAKANLIĞI MENZİLCİLERİN ELİNDE

Sağlık Bakanlığı’nda Menzilcilerin etkin olduğunu söyleyen Öztürk, “Temizlendiğini söylüyorlar ama temizlenme yok.

 

FETÖCÜLER MENZİLCİYİZ DİYOR

Öztürk, FETÖ’cülerin başka tarikat mensubu diye yaşamlarına devam ettiğine vurgu yaparak, “eski FETÖ’cüler şimdi Hakyolcuyum, menzilciyim diye işlerine ve yaşamlarına devam ediyorlar” dedi.

 

BİTMEYEN ÇORBA

Öztürk, bitmeyen çorba hikayesini şöyle anlatıyor. “Menzil köyüne gittiğinizde, iki menzil dergahında da aynı şey var. Oranın ortak özelliği çorba içiliyor. Size çorba veriyorlar, bulgur çorbası. Sabah 10 sularında ve ilkindi namazından sonra. Bir kaşık kuyruğu var. Kaşık kuyruğuna giriyorsunuz, elinize bir kaşık veriyorlar,3 dilim de ekmek, ekmek ve kaşığı alarak çorba içmek için tencerenin başına geçiyorsunuz. Müritler bu çorbanın hiç bitmediğine inanırlar, hiç bitmezmiş çorba, devamlı çorba olurmuş.

 

BİZİ MÜRİTLER UÇURUYOR

Öztürk, bitmeyen çorba hikayesini Menzil şeyhine sorduğunu söylüyor. “Hocam ya böyle diyorlar, bu çorba hiç bitmezmiş, böyle şey olur mu? Şeyh dedi ki; ya olur mu, bizi işte bak, müritler uçuruyor”

 

 

 

siyasetcafe.com 

 

menzilin-sifreleri.JPG

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum