Menzil'de taht kavgasına torunlar da dahil oldu!

Menzil'de taht kavgasına torunlar da dahil oldu!

Menzil Cemaati’nin yeni şeyhleri arasındaki kavga her geçen gün büyüyor. Cemaati birlikte yöneteceklerini açıklayan üç şeyhin çocukları da kavgaya dahil oldu.

Gavs olarak nitelendirilen Menzil Cemaati’nde Abdulbaki Erol'un ölümünün ardından cemaatin başına Abdulbaki Elhüseyni’nin büyük oğlu Muhammed Saki Elhüseyni’nin geçmesi bekleniyordu.

Fakat yapılan açıklamada; Abdulbaki Elhüseyni’nin üç oğlu, Muhammed Saki, Muhammed Fettah ve Muhammed Mübarek’in cemaati birlikte yöneteceği belirtildi.

Muhammed Saki Elhüseyni, cemaatin Semerkand Vakfı’ndan ayrılıp Serhendi isimli bir vakıf kurduğu ve yeni yayınevi ve televizyon kanalı kuracağı açıklandı.

 

KAVGAYA TORUNLARI DA DAHİL OLDU

 

BirGün'den İsmail Arı'nın haberine göre; Menzil cemaatindeki taht kavgasına “şeyhlerin” çocukları da dahil oldu.

Menzil’in yeni şeylerinden Muhammed Fettah Elhüseyni’nin oğlu Muhammed Nafi Elhüseyni, cemaat mensuplarına yönelik yaptığı açıklamada, “Gavsımızın vefatının üzerinden daha bir hafta geçmedi. İntisap ettikleri mürşidlerini paylaşıyorlar, profil fotoğrafı yapıyorlar, methiyeler düzüyorlar. Hangisi olursa olsun, biri babam ikisi amcam. Hepsi kendine makam hazırlıyor akıllarında. Sofiler ile kofiler ayrılıyor. Siz onlardan olmayın…
Böyle yüce bir gavsı unutup tarikat adabı gereği 3-5 gün önce intisap ettiği mürşidlere bu denli aşık olamaz hiçbir kalp. Aşık oldum diyorsa yalan söylüyor, hainlik ediyor vallahi de billahi de. Konuşmayayım, fitne çıkmasın diyorum ama dayanamıyorum. Zoruma gidiyor, içim içimi yiyor. Sizin sevginiz de sizinle beraber yerin dibine batsın…” ifadelerini kullandı.


Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.