Menzil'de taht savaşları: Kardeşlerden birbirine göndermeli mesajlar

Menzil'de taht savaşları: Kardeşlerden birbirine göndermeli mesajlar

Menzil şeyhi Abdülbaki Elhüseyni'nin ölümünün ardından tarikat bölündü, oğulları arasında 'taht savaşları' başladı. Büyük ve küçük kardeşler sosyal medya üzerinden birbirine göndermeli mesajlar paylaştı.

Sağlık Bakanlığı başta olmak üzere devlet her kademesini neredeyse ele geçiren Menzil tarikatı 12 Temmuz'da şeyhleri Abdülbaki Elhüseyni'nin ölümüyle sarsıldı. Abdülbaki Elhüseyni'nin ölümünün ardından çocukları arasında taht savaşları başladı.

Seyit Abdülbaki el Hüseyni’nin ölümün ardından oğulları arasında başlayan tartışma tarikatı böldü.

Cumhuriyet'ten Can Uğur'un haberine göre Tarikattan ayrıldığını duyuran Büyük oğul Muhammed Saki El Hüseyni, dün sosyal medya hesabından dikkat çeken bir mesaj yayımladı.

Kardeşleri ile anlaşamadığı için tarikattan ayrılan Muhammed Saki El Hüseyni, İslam tarihinde kardeşleri tarafından kuyuya atılması ile bilinen Yusuf peygamberden örnekler vererek "Yusuf’u kuyuya attılar. Kuyudan güneş gibi doğdu. Çok Şükür" yazdı.

 

mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm.JPG

 

Bu mesajın ardından ölen şeyhin küçük oğlu Muhammed Mübarek El Hüseyni’nin kontrolünde olan ve Menzil’in ana gövdesi olarak bilinen Semerkand grubunun Semerkand radyo hesabından ilginç bir mesaj yayımlandı.

Paylaşımda "Allah'ım! ben çokça tövbe edenlerden eyle. Beni (günah ve pisliklerden) temizlenenlerden eyle" ifadelerinin yer alması ise dikkat çekti.

 

nmnm.JPG

 

Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.