Menzil’deki şeyhe köle olmak farzdır fetvası

Menzil’deki şeyhe köle olmak farzdır fetvası

Menzil Şeyhi Raşit Erol’un oğlu Fevzeddin Erol, menzil şeyhine köle olmanın farz olduğunu ifade etti.

Fevzeddin Erol bir sohbetinde kullandığı skandal ifadeler dinleyenleri şaşkına çevirdi. Erol, ‘Menzil şeyhine köle olmak farzdır’ dedi.

Menzilci Fevzeddin Erol’un sohbetinde kullandığı ifadeler gündem oldu.

dinihaberler.com sohbetinde skandal ifadeler kullanan, ‘Fevzeddin Erol’ isimli şahsın yaptığı saçma sapan açıklamaları kaleme aldı ve sert bir dille eleştirdi.

‘Bütün Gavs hazretleri çocukları bizim başımıza basıp geçecekler’ diyen Fevzeddin Erol, menzil şeyhinin ailesine köle olunması gerektiğini, tüm bunlara rağmen şeyhin hakkını eda etmenin mümkün olmadığını söyledi.

İşte dinihaberler.com’da yer alan haber ve Fevzeddin Erol’un skandal açıklamaları;

“Yazımıza ilk olarak gavsın ne olduğunu açıklayarak başlayalım ki okuyucularımız Fevzeddin Erol denen Şeyh bozuntusunun kime kul köle olmaya çağırdığını daha iyi anlasınlar. Gavs: Güya Allah’u Teala’nın yeryüzünde tasarruf hakkı verdiği manevi çapulcu ordusuna başkanlık yapan kişi imiş.

Hurafeci İmamı Rabbani 256. mektupta Gavs ile Kutup'u bir sayıp seçimiyle ilgili saçma sapan bilgiler verir. İşin ilginç tarafı o ki İmamı Rabbani müceddit kabul edilmenin yanısıra Tasavvuf denen Batıl Din mensuplarına göre dönemin Gavs ve Kutbudur. Gavs ve Kutup hakkında yarım sayfa bilgi veren İmamı Rabbani her nedense tek satır kendi tarif ettiği şekilde kendisinin Gavs seçilmesinden söz etmez. Ama her nasılsa kendinin Gavs olduğu iddiasında olmayan İmamı Rabbani sonraki şeyhlerce Gavs kabul edilir. Bu da gösteriyor ki bunların her şeyi dalavereden ibaret...

Zaten İmamı Rabbani'nin hurafe mektuplarından anlaşıldığı kadarıyla üfürdüğü her şey çoğunlukla hurafeci Batıl Tasavvuf Din teorisyenlerinden Muhyiddin ibni Arabi'nin uydurduğu şeylerden alıntıdır. İbn Haldun Mukaddime'sinde Gavs inancının tasavvufa, imamlara ulûhiyet atfeden aşırı Şiî fırka olan İsmailiye'den geçtiğini belirtir. Osmanlı Şeyhülislamlarından Sa'dî, gavs ve ricâl inancının küfür olduğu yolunda fetva vermiştir.

İşin gerçeğini biz açıklayalım: En çok müridlerden oluşan sürü ile paraya sahip olan uyanık, devrin Gavs veya Kutbu; geriye kalanlar da kapladığı alan ve yaptığı algı operasyonuna göre mürşid, veli falan oluyor. Çünkü gavs, kutup, abdal, budela, kırklar, yediler, yedi yüzler.. gibi uyduruk makamların Kur'an'da hiçbir karşılığı bulunmadığı gibi mevcut hadislerin tamamı da uydurma hadis olmanın ötesinde Kur'an'a taban tabana zıt hadislerdir.

Batıl denen Tasavvuf Dinine göre Gavs/Kutup tasarruf sahibi imiş. Daha önce haberini yaptığımız Menzil'in sapık ve cahil gavsı Abdülbaki haberinde görüldüğü gibi adam ayetlere rağmen Allah'ı haşa aptal yerine koyup Şahı Nakşibend denen diğer bir sapık ile birlikte müridleri Allah'ın huzurundan kaçıyorlardı. Fevzeddin Erol, Gavs'tan geçindiği için haklı olarak varlık sebepleri olan Gavsa itaata çağırıyor.

İşte ‘Ömrümüz boyunca Gavsın evlatlarına kölelik yapacağız’ diyen Fevzeddin Erol’un o skandal açıklamalarının tamamı:

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum