Menzil'den iki çocuğun ölümüne 'Taksitle kan parası'

Menzil'den iki çocuğun ölümüne 'Taksitle kan parası'

Türkiye Abdülbaki Dakak'ın şüpheli ölümünü konuşurken bir korkunç iddia yine Menzil Cemaati’nden geldi. Cemaatin çiftliğinde iki kardeşin yem karma makinesine kapılarak yaşamını yitirdiği olayda kan parası ile olayın üstünün kapatıldığı ileri sürüldü.

Türkiye kaçak Kuran kursunda "okuyan" 12 yaşındaki Abdülbaki Dakak'ın kursun yakınlarındaki ahırda şüpheli şekilde yaşamını yitirmesini konuşurken Menzil Cemaati'ne dair yeni bir iddia gündeme geldi.

İddiaya göre, cemaatin çiftliğinde yem karma makinesine kapılarak ölen iki çocuğun olayı, kan parası ödenerek kapatıldı.

BirGün'den İsmail Arı'nın haberine göre, cemaatin çiftlikte kaçak olarak çalıştırdığı Suriyeli bir ailenin iki küçük çocuğu 21 Aralık 2018’de traktöre bağlı yem karma makinesine kapıldı. 2 yaşındaki Selin ve 3 yaşındaki Mehmed isimli kardeşler olay yerinde feci şekilde hayatını kaybetti. 

 

UYARI LEVHASI YOKTU

 

Çocukların ölümü ardından şüpheliler hakkında “Taksirle iki kişinin ölümüne neden olma” suçundan Konya Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı. 

Olayla ilgili hazırlanan bilirkişi raporunda, traktör ile yem karma makinasının bağlandığı yerde yaklaşmayı önleyici herhangi bir koruma, çevrede de herhangi bir uyarı ve işaretlerinin bulunmadığı belirtildi. 

 

'TAKSİTLE' ÖDEDİLER

 

Mahkeme, çiftliğin resmi sahibi olan Menzil mensubu Rayhan Tülek ile işlerini yürüten Mehmet Değiş ve Semerkand Vakfı’nın Konya Şubesi’nin müdürü de olan Bekir Başpınar’ı toplamda 60 bin 700 TL adli para cezasına çarptırdı. 

Üç kişiye “Taksirle iki kişinin ölümüne neden olma” suçundan verilen para cezası 20 ile 24 taksitlere bölündü.  

 

"ÖDEMELERİMİZİ YAPTIK, OLAY KAPATILDI"

 

Yargılama sürecinde ifadelerine başvurulan baba Hasan Ramazan ve anne Döne Abid, maddi ve manevi olarak zararlarının karşılandıklarını ileri sürerek şüphelilerden şikayetçi olmadı.

Tali kusurlu bulunan anne ve babaya ise “Çocuklarını kaybetmeleri ve olay sebebiyle derin üzüntü yaşamaları” nedeniyle herhangi bir ceza verilmedi.

Menzil’in Konya sorumlularından olduğu belirtilen, Semerkand Vakfı’nın Konya Şubesi’nin de müdürü olan ve iki çocuğun yaşamını yitirdiği facia nedeniyle yargılanan Bekir Başpınar, “Bu konuyla ilgili bir şey kalmadı. Dava açıldı, ödemelerimizi yaptık, olay kapatıldı. Süreç bitti, bu konuyla ilgili bilgi vermiyoruz” dedi.

Çiftliğin bulunduğu köy ile çevresindeki köylerde yaşayan yurttaşlar ise cemaati defalarca jandarmaya şikayet ettiklerini ancak bir önlem alınmadığını ifade etti.

 

Siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.