Menzil’in bitmeyen çorba hikayesi yalan çıktı.

Menzil’in bitmeyen çorba hikayesi yalan çıktı.

Menzil cemaatinin ‘bitmeyen çorba’ diye ün salan çorba hikayesi yalan çıktı. Cemaat mmüritleri arasında bitmediğine inanılan çorbanın gerçekte ne olduğunu Menzil Şeyhi Abdulbaki Erol anlattı.

Menzil dergahlarında içilen çorbayı pek çok insan duymuştur. Bildiğiniz bulgur çorbası olan ve adına hikayeler yazılan çorbanın hikayesi sofiler arasında pek yaygındır.

Bitmeyen çorba hikayesinin gerçekte ne olduğunu Menzil şeyhi Abdulbaki Erol’a soran gazeteci Saygı Öztürk aldığı anlattı.

 

corba-ic-min.jpg

Çorba değil mucize iksir!

Çorbanın kerameti hakkında çok fazla hikayeler daha doğrusu masallar anlatılır. İçince şifa bulanlar olduğu söylenir.

Çorbanın ve yanında verilen ekmeğin kerameti olduğuna inanılır. Bunun hakkında videolar bile düzenlenmiş. Fona tasavvuf müziği eklemiş olarak, bir dilim ekmekle nasıl doyduğunu anlatan bir sofinin videosu bile var.

BİTMEYEN ÇORBA

Menzil hakkında en çok anlatılan ve inanılan ise “Bitmeyen çorba” masalıdır. Menzil müritleri dergahlarda kaynatılan çorbanın hiç bitmediğine inanmışlar. Hatta içtikçe azalacağına, arttığı söylenir. Söylemekten de öte buna o kadar inanmışlar ki, bun hadiseyi gördüklerini anlatanların sayısı hiç de az değil.

 

PEKİ, GERÇEK NE?

Akıl ve mantık dışı olan bu olay, müritlerin Menzil’de keramet olduğuna inandırmak için uydurulmuş ve zamanla yerleşmiş bir masaldır.

Gerçeği Menzil şeyhi Abdulbaki Erol bütün çıplaklığıyla anlatıyor.

Gazeteci-Yazar Saygı Öztürk, yazdığı “Menzil, Bir tarikatın iki yüzü” kitabı için araştırma yapmak üzere Adıyaman, Menzil dergahına gidince bu çorba konusunu Abdulbaki Erol’a soruyor.

 

ŞEYHİN CEVABI SOFİLERİ ŞOK EDECEK: BİZİ MÜRİTLER UÇURUYOR

 

O sohbetin ilgili bölümü şöyle:

Saygı Öztürk, bitmeyen çorba hikayesini Menzil şeyhine sorduğunu söylüyor. “Hocam ya böyle diyorlar, bu çorba hiç bitmezmiş, böyle şey olur mu? Şeyh dedi ki; ya olur mu, bizi işte bak, müritler uçuruyor”

İşte bitmeyen çorba masalının gerçek cevabı bu…

 

İşte Saygı Öztürk'ün o konuşması;

 

 

siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.