Merakla beklenen o veri yarın açıklanıyor

Merakla beklenen o veri yarın açıklanıyor

TÜİK, 3.çeyrek büyüme verisini yarın saat 10.00'da açıklayacak. Güçlü öncü veriler ve baz etkisinin desteği ile üçüncü çeyrekte çift haneli büyüme sürpriz olmayacak.

Gayri safi yurtiçi hasılanın (GSYH) yılın üçüncü çeyreğinde baz etkisi ve başta KGF olmak üzere uygulanan teşviklerin desteğiyle çift haneli artış göstermesi bekleniyor. Üçüncü çeyrek büyüme verisi 11 Aralık Pazartesi (yarın) açıklanıyor. Güçlü öncü veriler ve baz etkisinin desteği ile üçüncü çeyrekte çift haneli büyüme sürpriz olmayacak. Bazı ekonomistler yılın üçüncü çeyreğinde yüzde 10'a yakın bir büyüme gerçekleşeceğini düşünürken, bazı ekonomistler büyümenin yüzde 10'u geçeceği görüşünde. Büyümenin çift haneli gelmesi durumunda ise 6 yıl sonra Türkiye üçüncü çeyrekte çift haneli bir büyüme göstermiş olacak.

Orta Vadeli Program'da (OVP) 2017 için daha önce yüzde 4.4 olan büyüme öngörüsü eylül ayı sonunda yapılan revizyonla yüzde 5.5'e yükseltildi. Ekonomi yönetimi büyümenin bu yıl güncel OVP'nin de üzerinde gerçekleşebileceğini hatta yüzde 7'ye yaklaşabileceğini düşünüyor. Ekonomistlerin beklentilerinin üst bandı da yüzde 6.7 seviyesinde bulunuyor.

TÜİK, 3. Çeyrek GSYH verilerini yarın saat 10.00’da duyuracak.

Siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.