Meral Akşener açıkladı! İYİ Parti Altılı Masa'dan kalktı

Meral Akşener açıkladı! İYİ Parti Altılı Masa'dan kalktı

Ortak aday konusunda anlaşma sağlayamayan 6'lı masa yıkıldı. Meral Akşener, Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığını kabul etmedi.

Dün gerçekleşen 6'lı Masa'nın 'aday belirleme' toplantısının ardından milletvekilleri ve kurmaylarla olağanüstü toplantı düzenleyen Akşener açıklama yaptı.

 

"İYİ PARTİ KISKACA ALINMIŞ, DAYATMAYA UĞRAMIŞTIR"


İşte Akşener'in açıklamaları: 

 

'Geldiğimiz noktada İYİ Parti kıskaca alınmış, dayatmaya uğramıştır. Tercihe zorlanmıştır. Buna boyun eğmeyecek. Ben ve arkadaşlarım ucube siyasete karşı aynı kararda aynı yerde duruyoruz, durmaya devam edeceğiz.

Nasıl ki 2010 yılında milletin istikbalinde durduk bugün de aynı yerde duruyoruz. 2023 yılında yani Cumhuriyetimizin yeni asrında milletimiz cumhuriyetin yıpratan değerleri için büyük mücadele verirken ceketimi assam aday ederim diyenlerin karşısında dimdik duruyoruz. Bizim seçimimiz dün de belliydi bugün de belliydi. Karşımıza kim dikilirse dikilsin bizim itirazımız bizim mücadelemiz dün de aynıydı bugün de aynıydı. Çünkü biz milletimize bir söz verdik. Milletin iradesinden korkan değil o iradeden güç alacağımıza söz verdik.

Biz bugünlere kirli pazarlıkları reddederek geldik. Nitekim bu doğrultuda siyasetimizin merkezine milletimizi alıp milletimizi karış karış gezdik. Milletimizin hem dert ve isteklerini hem de bizden yani muhalefetten beklentilerini dinledik. Milletimizin sesini nasıl iktidara duyurduysak, muhalefetten beklentileri karşılamak için yorulmadan çalıştık. Biz demokrasiye olan inancımız gereği sorunları ve çözümleri konuşma gereğini aklın bilimin ışığı olarak gördük.

 

"5 PARTİ KILIÇDAROĞLU'NIUN ADAYLIĞINI İSTEDİ"


Beş siyasi partiyle çok önemli adım attık. Dün gerçekleşen toplantıda cumhurbaşkanı adayını tartıştık. 5 siyasi parti tek ismi dile getirdi ve Kılıçdaroğlu'nun adaylığını dile getirdiler. Yapılan tüm araştırmalarda Erdoğan'a karşı iki ismin adaylığı konusunda görüşümüzü belirttik. Bu isim Mansur Yavaş ile Ekrem İmamoğlu'ydu. Ancak masadaki paydaşlar tarafından kesin biçimde reddedildi. Altılı Masa'nın son toplantısında tırnak işaretinde anlayışa varıldı. Anlamış olduk ki kişisel ajandalar uğruna mübah sayılan kuyruklu yalanlar tercih edildi. Anlamış olduk ki küçük hesaplar kutlu zafere tercih edildi.

 

"6'LI MASA NOTER MASASINA DÖNDÜ"


Biz İYİ Parti'yi bunun için kurmadık. Bir kez bile milletimize verdiğimiz sözden dönmedik. Altılı Masa artık millet iradesini kararlarına yansıtmayı kaybetti. Bu masa artık potansiyel adayların tartışabildiği ortak akıl platformu olmaktan çıktı. Ne bir kumar masasında ne bir noter masasında olmayacağız. 85 milyonun geleceğini tehlikeye atmayacağız. Cumhuriyetimizin yeni asrını göz göre göre hiç etmeyeceğiz. Ülkemizi sadece kriz üreten ucube sisteme teslim etmeyeceğiz. Biz demeye devam edeceğiz.

 

YAVAŞ VE İMAMOĞLU'NA ÇAĞRI


Yavaş ve İmamoğlu'na çağrıda bulunmak istiyorum. Siz bu milletin iradesiyle seçildiniz. Tüm iftiralardan alnınızın akıyla çıktınız. Milletimizi enkazın altında bile yalnız bırakmadınız.'


Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.