'Meral Akşener, Ankara için eski CHP'li Sinan Aygün'e adaylık teklifi götürdü' iddiası

'Meral Akşener, Ankara için eski CHP'li Sinan Aygün'e adaylık teklifi götürdü' iddiası

Gazeteci Barış Yarkadaş, canlı yayında İYİ Parti Lideri Meral Akşener'in Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı adaylığına düşündüğü ismi açıkladı.

Yerel seçime kısa bir süre kalmışken ittifak tartışmaları devam ediyor. Partilerin ittifak yayıp yapmayacağı merak edilirken, İYİ Parti cephesinde ilginç bir olay yaşandı.

Gazeteci Barış Yarkadaş, tv100’de katıldığı canlı yayında, İYİ Parti’ye dair bir kulis bilgisi paylaştı. Yarkadaş'ın aktardıklarına göre, Yerel seçimlere her ilde kendi adayları ile gireceklerini açıklayan ve tek tek adaylarını duyurmaya başlayan İYİ Parti’nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ile ilgili bomba bir ismin adı geçiyor.


"TEPKİ İSTİFALARI GELEBİLİR"

 

İYİ Parti lideri Meral Akşener'in Ankara'daki bir araya geldiği isimlerle ilgili kulis bilgisi aktaran Yarkadaş, yemeğin enteresan geçtiğini söyledi. Yarkadaş, açıklamasında, "Sinan Aygün, Abdulkadir Aksu, Cemil Çiçek ve Meral Akşener TOGO’da yemekte buluştular” diye konuştu.

Yemeğe İYİ Parti Siyasi İşler Başkanı Oktay Vural’ın da katıldığını belirten Yarkadaş, "İddiaya göre Sinan Aygün’e “Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığı” teklif edildi. Sinan Aygün’ün teklifi değerlendirip öyle karar vereceği belirtiliyor. Öte yandan, Sinan Aygün İYİ Parti’nin adayı olursa, bazı İYİ Parti’liler tepki için istifa edebilir” ifadelerini kullandı.


TOGO KULELERİ KARŞI KARŞIYA GETİRMİŞTİ

 

Mansur Yavaş ile Sinan Aygün arasındaki 'rant- rüşvet- FETÖ ithamları yüklü kavga Toga iş kulelerinin mühürlenmesi ile patlak verdi. Ankaralılar TOGO'yu köklü bir ayakkabı markası olarak bilir. İşte mevzu o TOGO'nun fabrika arazisine diktiği iş kuleleri sebebiyle patlak verdi.

Ankara Ticaret Odası'nda (ATO) uzun yıllar ve bir dönem CHP'den milletvekilliği yapmış Sinan Aygün, lüks iş merkezinin mühürlenmesi üzerine Mansur Yavaş'ı rüşvetle itham edip suç duyurusunda bulundu. İddialar üzerine İçişleri Bakanlığı Mülkiye müfettişi görevlendirirken, Mansur Yavaş da bugün Sinan Aygün hakkında şikayetçi oldu.

 

SİNAN AYGÜN KİMDİR?

 

ssss-010.jpg

 

Sinan Aydın Aygün, 10 Mart 1959'da Ankara'da doğdu. Babasının adı Necip, annesinin adı Ayten'dir.

Gazi Eğitim Enstitüsü İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümünü bitirdi.

İnşaat malzemeleri ticareti ve müteahhitlik yaptı. 1997 yılında Ankara Ticaret Odası Başkanlığına seçildi ve bu görevini 2011 yılına kadar sürdürdü. 2005 yılından 10 Mart 2011 tarihine kadar Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Ticaret Odaları Konsey Başkanlığı yaptı.


Siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.