Meral Akşener: Kendi kadrolarımızla seçime gireceğiz

Meral Akşener: Kendi kadrolarımızla seçime gireceğiz

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Büyük Taarruz’un yıldönümü sebebiyle Afyon’da açıklamalarda bulundu. Akşener, yerel seçimlere ilişkin tüm partilere çağrıda bulunarak, "Hepimiz seçime ayrı ayrı girelim" dedi.

Yerel seçimlere yönelik İYİ Parti'nin yeni yol haritası konusunda önemli mesajlar vermesi beklenen Genel Başkan Meral Akşener, Afyonkarahisar'da düzenlediği mitingde konuştu.

Meral Akşener, yerel seçimlere kendi kadrolarıyla gireceklerini açıkladı.


Meral Akşener'in açıklamalarından öne çıkanlar:

 

"Bugün hep birlikte buradayız, inanıyorum ki her yıl artarak burada olacağız. Yeni bir yola çıkmak için buradayız.

Seçimlerin üzerinden tam 90 gün geçti. Seçim teamüllerine göre bu 90 gün önemlidir. Bu sürede biz de muhasebemizi yaptık. Buradan çıkan sonuçları sizle paylaşacağım.

Önümüzdeki yerel seçimlerde kendi kadrolarımızla seçime gireceğiz. Gelin tüm partiler olarak hepimiz kendi kadrolarımızla seçimlere girelim. Biz varız.

Geldik 2023’e… 2023’te milletin verdiği helal oyu babadan miras bilerek seçmen iradesine ipotek konulamayacağını anlatmaya çalıştık. Siyaset elitlerin, sözde kanaat önderlerinin güdümünde milletin olmadığı bir yerden üretilen siyasetin başarılı olamayacağını söyledik.

Tepki gösterdik, uyardık, memleketimizin gerçeklerinden bihaber oturdukları yerden ahkam kesenlere karşı irade koyduk. Sadece iktidar mensuplarıyla değil, biz bu seçimin kaybedilmesi için çalışanlarla da mücadele ettik. Memlekete en küçük fayda getiremeyen partili CB sisteminden kurtulmak istedik. Türkiye’yi zengin, mutlu bir geleceğe taşımak için çalıştık.

Bu yolda fedakarlıktan kaçınmadık. Meselemiz Türkiye olduğu için nefislerimiz kör odalara hapsettik. Nefsinin esiri olanlarla uğraştık. Biz önce millet, önce memleket dedik. Ama önce şahsım, önce ben diyenlerle uğraştık.

 

"KOLTUĞUNDAN BAŞKA HİÇBİR ŞEY DÜŞÜNMEYENLERLE UĞRAŞTIK"


Biz milletimizin geleceği için şahsi çıkarlarımızdan vazgeçtik ama koltuğundan başka hiçbir şey düşünmeyenlerle uğraştık. Çabalarımıza rağmen yenilgiye engel olamadık. En nihayetinde maalesef olmadı, olduramadık. 2023 seçimlerindeki yenilgiye maalesef engel olamadık.

Türk siyaseti, belli başlı yankı odalarına hapsedildi. Biz milletin çağrısını dile getirdik diye o yankı odalarda hainlikle suçlandık. İşbirlikçilikle suçlandık.

İktidara yanlamakla suçlandık. Peki, tüm bunların sonunda ne oldu? Tüm bu sürecin içinden en küçük pazarlık yapmadan çıkan kim oldu? Gizli kapaklı tek işbirliğine girişmeyen, en ufak kâr sağlamayan kim oldu? Şükürler olsun ki İYİ Parti oldu.

Ben ve arkadaşlarım makam, mevki peşine düşecek olsaydık bize saraylar vadedilirken, elektriği kesilen salonlarda hayır diye haykırmazdık. Biz pazarlık yapacak olsaydık, herkesin suspus kesildiği dönemde İYİ Parti’yi kurmazdık.

 

"ASIL SORUNUN KENDİ SAFLARIMIZDA OLDUĞUNU GÖREMEDİM"


Sayın Erdoğan'a karşı seçimde açık ara kazanacak 2 adayımız vardı. Bu iki arkadaşımızın rahatlıkla cumhurbaşkanı seçileceğini gördük. Bunun üzerine ben de milletimize bir söz verdim. 13. Cumhurbaşkanı millet ittifakının adayı olacak dedim. Kendi adaylığımdan da vazgeçtim. Ama asıl sorunun kendi saflarımızda olduğunu göremedim. Bunun için yüce Türk milletimizden özür dilerim.

Türkiye’nin her şehri Suriyelilerle, Afganlarla doldu. Sokaklar, parklar, sayıları bilinmeyen sığınmacılarla kaynarken bunu İslami ve insani bir görev zanneden aymazlık, ne kadar konuksever olduğumuzu izahla meşgul oldu.

Sığınmacı sorunu, milli güvenlik sorunudur. Türk milletinin milli kültürünü tahrip eden, beka meselesidir.'

 

'MİLLET İTTİFAKI'NIN RUHUNA EL FATİHA'

 

Akşener'in gündeme bomba gibi düşen bu açıklamalarını Nevşin Mengü de YouTube kanalından canlı yayınladı.

Programdan sonra sıcağı sıcağına değerlendirme yapan Mengü, yayınına da "Millet İttifakı'nın ruhuna El Fatiha" başlığı attı.

Mengü, "Akşener’in bunu söyleyeceği aşağı-yukarı belliydi. İttifak değil iş birliği diyecek diye biliyorduk ama bu kadar da keskin kopuş yapacağı konusunda o kadarını tahmin edemedik doğrusu." değerlendirmesinde bulundu.

 

Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.