'Meral Akşener, PKK ile müzakere süreci başlatacak'

'Meral Akşener, PKK ile müzakere süreci başlatacak'

Zafer Partisi'nin Lideri Ümit Özdağ, İstanbul'daki basın toplantısında İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'le ilgili çarpıcı itiraflarda bulundu. 

Zafer Partisi'nin lideri Ümit Özdağ, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in Medyascope'de yaptığı açıklamaları ele aldı.

Özdağ, Meral Akşener'in kendisine iki kez yönelttiği soruyu ortaya koydu.

Meral Akşener, Ümit Özdağ'a, PKK'nın yaşayan 5 kurucusundan 2'si olan Cemil Bayık ve Duran Kalkan'ın yanına, Kandil'e gitmekten bahsetti.

 

Meral Akşener'in Medyascope açıklamaları;

 

"Ne bizim partinin ne başka bir partinin seçmeni kimsenin marabası değildir. Diyelim siz bir Kürt'sünüz. Ben, iktidar olduğumuzda diyeceğim ki ‘Ne istiyorsunuz’. Siz söyleyecekseniz. Sonra siz bana soracaksınız. ‘Siz ne istiyorsunuz’ diye. Sonra ikimiz ‘nasıl yani’yi konuşacağız."

 

"PKK İLE MÜZAKERE SÜRECİ BAŞLATACAK"

 

Bu konuşmanın ardından ise Ümit Özdağ'dan "Akşener PKK ile müzakere süreci başlatacak" açıklamaları geldi.

 

İşte o ifadeler;

 

"Yeni bir açılım sürecini başlatmaktan bahsetti. Demek ki Sayın Akşener terör örgütü PKK ile oturup yeni bir terörle müzakere süreci başlatacak. Ben de buradan soruyorum: Sayın Akşener, PKK ile masaya oturduğunuz zaman Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin bugünkü hukuksal yapısından hangi noktalarda taviz vereceksiniz?

 

"İLK DUYDUĞUNDA KULAKLARIMA İNANAMADIM"

 

"İYİ Parti'nin kuruluşu sırasında Akşener’le yapmış olduğumuz konuşmalarda bana iki kez şu soruyu sordu: 'Ümit Bey bir helikoptere atlayıp Kandil’e gitsem, Duran Kalkan’a ve Cemil Bayık’a sorsam, ulan siz ne istiyorsunuz anlatın bakalım'. İlk duyduğumda kulaklarıma inanamadım. Şaka yaptığını düşündüm ve Meral Hanım böyle bir şey olmaz. Böyle bir şey yaparsanız sizi hemen elinizi kolunuzu bağlarlar ilk mağaraya atarlar dedim ve aynı soruyu bir başka toplantıda tekrar sordu. Dışarıda bir daha söylememesi gerektiğini söyledim."

 

"TÜRKİYE'Yİ TEKRAR NASIL KURACAKLARININ PAZARLIĞINI PKK İLE YAPACAKLAR"

 

"Sonra bir daha bahsetmedim ama şimdi anlıyoruz ki Ruşen Çakır'a vermiş olduğu demeçte seçimlerden sonra oturup konuşacağız ifadesi, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni tekrar nasıl kuracaklarının pazarlığını PKK ile yapacaklar."

 

Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.