Meral Akşener’den Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın o paylaşımına sert tepki

Meral Akşener’den Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın o paylaşımına sert tepki

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sosyal medyadan yaptığı paylaşımı sert bir dille eleştirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Twitter’dan yaptığı paylaşımda Cumhur İttifakı’nın karşısında bulunanlara çok ağır ithamlarda bulundu. Erdoğan, Cumhur İttifakı’nın karşısındakileri “Zillet İttifakı” olarak nitelendirirken, "Kandil ve Pensilvanya'nın güdümündedirler. Amacı terör örgütlerinin uzantılarını Belediye meclislerine ve bürokrasisine taşımaktır" sözlerini kullandı. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'den bu açıklamayla ilgili yanıt geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu sözlerine yazılı bir açıklamayla cevap veren Meral Akşener, “Sayın Cumhurbaşkanı’nın, bugün sosyal medyada yaptığı bir paylaşımla, milletimizin yarısına hakareti kabul edilebilir bir davranış değildir. Türk devlet geleneğinden biliriz ki; Cumhurbaşkanı milletine hakaret etmez. Bu ayıptır, yanlıştır. Ancak, bu dilin ve üslubun nedenini biliyoruz. Bu dil, kirli bir ittifakı aklama çabasıdır. Beka gibi önemli bir gerekçeyle, asla izah edemeyecekleri bir ittifakı, izah etme çabasıdır” sözlerini kullandı.

Cumhur İttifakı’na, “Birbirlerine bu kadar ağır hakaret etmiş iki siyasetçiyi bir araya getiren nedir?” sorusunu yönelttiğini anımsatan Meral Akşener, sözlerine şu şekilde devam etti:

“BEKA MESELESİ OLAN TANK FABRİKASINI SATMAZ”

Biliyoruz ki, onları buluşturan, ülkenin ve milletin değil, koltuklarının bekasıdır. Bu gerçeği perdelemek için, bu ittifakı, ülkenin bekası diye izah anlatmaya çalışıyorlar. Beka meselesi olan bir devletin tank fabrikası yabancılara satılmaz. Böyle afaki konuşmalar işe yaramaz. Buyurun buradan çağrı yapıyorum; Madem beka meselemiz var, öncelikle milli savunma sanayimizi muhafaza edelim. Adapazarı’ndaki tank fabrikasını yabancılara satmayın. O fabrikayı halk kendi imkanlarıyla kurdu.

“MİLLETİN BEKASI DEDİKODULARLA DEĞİL…”

Gelin, altınızdaki o lüks uçağı satın. 500 milyon dolar oradan gelsin. Kampanya başlatın, biz de millet olarak üstünü tamamlayıp, size o parayı verelim. Stratejik fabrikamız milletin malı olmaya devam etsin. Bu beka konusunda atılmış somut bir adım olur. Milletin bekası da dedikodularla değil, böyle somut adımlarla muhafaza edilir. Seçim meydanlarında, kirli ittifaka kılıf uydurmak için ‘beka-beka’ demenin, ülkemize de milletimize de bir faydası yok.

“BUNLAR SUNİ GÜNDEMLER!”

Aslında bu beka mevzuu nedir biliyor musunuz? Sayın Bahçeli, “Haliç’e persil-tursil doldurup sayın Erdoğan’ı yıkayacağım” diyordu. Sanıyorum o tursil-persil elinde kaldı, şimdi kirli ittifakı temizleyebilmek için, beka diye bir deterjan uydurdular, onu kullanıyorlar. Bunlar suni gündemler. Biz milletin ekonomik durumuyla ilgiliyiz. Çarşıyla-pazarla ilgiliyiz. Hanelerimizin bekasıyla ilgiliyiz. Bir ülkenin hanelerinin, mutfaklarının bekası tehlikedeyse, ülke tehlikededir. Gerisi laf-ı güzaftır.

İşte Meral Akşener'in tepkisine neden olan Erdoğan'ın o paylaşımı:

xcv.jpg

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.