Meral Akşener'den flaş açıklamalar

Meral Akşener'den flaş açıklamalar

Yeni partinin kuruluş çalışmalarını yürüten Meral Akşener FOX TV’de İsmail Küçükkaya’nın konuğu oldu ve gündemle ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

MHP’den ihraç edilen ve yeni parti kurma çalışmalarında bulunan Meral Akşener Türkiye’nin gündemini FOX Tv’de İsmail Küçükkaya’da değerlendirdi.

“ERDOĞAN’DAN ÇEKİNİYORLAR”

MHP'de Devlet Bahçeli'ye bayrak açarak genel başkanlığa aday olan, ancak daha sonra partiden ihraç edilen Meral Akşener, 'yeni parti' için genel merkez binası bulmakta zorlandıklarını ifade etti. Akşener, görüştükleri kişilerin "Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'dan çekindiklerini" savundu.

YETİŞTİREMEYEBİLİRİZ AMA”

FOX TV'de İsmail Küçükkaya'nın sorularını yanıtlayan Akşener yeni partinin ilanı ile ilgili olarak da “Yetiştiremeyebiliriz ancak Ekim ayının 15’inde çalışmaları tamamlamayı planlıyoruz” ifadesini kullandı.

‘KORKU DUVARINI AŞTIM’

Geçtiğimiz yıl hakkında başlatılan çirkin kampanyaya da değinen Akşener “Kadınlar beni anlayacaktır. Çok ağırdı. Artık korku duvarını aştım. Artık bunun ucunda ölüm olsa hazırım” dedi.

KINALI EL LOGO DEĞİL

Referandum sürecinde kendisiyle özdeşleşen “kınalı ele” de değinen Akşener “Bu benim işaretim oldu. Ancak partinin logosu değil” diye konuştu.

 

TEOG AÇIKLAMASI

Akşener, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın TEOG’un kaldırılması konusundaki yaptığı açıklama üzerine, “Kendimi otoriter bir babanın idaresinde gibi hissediyorum” dedi.

 

KÜRDİSTAN REFERANDUM AÇIKLAMASI

Meral Akşener, Kuzey Irak’ta Barzani’nin referandum ısrarı sorusu üzerine de, “Türkiye’deki Başkanlık Referandumunu Barzani açıktan desteklemişti. Şimdi bunun karşılığını almak istiyor. Şimdi bağırıp çağırarak işi halletmeye çalışıyorlar. Ancak, eyyt diyerek bu işler çözülmez” dedi.

 

ATATÜRK’E KÜFÜR ETMENİN BİR BEDELİ YOK

İsmail Küçükkaya’nın Atatürk’e ve manevi şahsiyetine yönelik son günlerde gerçekleşen saldırı ve hakaretlerin ne anlama geldiğini sorması üzerine Akşener, “Atatürk’e ve onun annesi Zübeyde Hanım’a birilerinin hakaret ve saldırılarda bulunuyor. Maalesef Türkiye’de bunun bir bedeli yok. Atatürk’e ve annesine sövülüyor ve Hükümet’ten bununla ilgili bir ses bile çıkmıyor. Bu çok üzücü bir durum” dedi.

 

CHP’Yİ ŞEYTANLAŞTIRIYORLAR

Türkiye’de laiklik ve dini değerler üzerinden bir ötekileştirme yaşandığını söyleyen Akşener, CHP şeytanlaştırılarak kendilerinin iktidarını koruma uğraşı nedeniyle Türkiye’de büyük bir ayrışma yaşanıyor” dedi.

TÜRKİYE’NİN PARTİSİ OLACAĞIZ

MHP’den ayrılmalarına rağmen kuracakları partinin Türkiye’nin partisi olacağız dedi. FETÖ iddiaları için de “Kim en yüksek sesle Meral Akşener FETÖ’cüdür deniliyorsa o kişiler en kripto FETÖ’cüdür” dedi. Erdoğan’ın samimi olduğunu ancak FETÖ ile mücadeleyi yapamadığını, FETÖ ile mücadeleyi kendisinin yapacağını söyledi.

“BİR KERE KARŞILAŞTIK O DA”

Kendisinin ve 5 kuşaktır tüm ailesinin FETÖ’nün yakınından bile geçmediğini söyleyen Meral Akşener, kendisiyle bir kere karşılaştığını onunda şimdi MHP Genel Başkan Yardımcısı olan Celal Adan’ın ısrarıyla kalabalık bir yerde sadece selamlaşmaktan ibaret olduğunu açıkladı.

KURULUŞUMUZU ANKARA’DA AÇIKLAYACAĞIZ

Yeni partinin adının henüz belli olmadığını arkadaşlarının da bu konuda çalıştığını açıklayan Meral Akşener, 15, 16 Ekim gibi kuruluş tarihimizi belirledikten sonra söylendiği gibi Samsun’da değil, Türkiye’nin Başkenti olan Ankara’da kuruluşumuzu yapacağımız bir program ile açıklayacağız” dedi.

siyasetcafe.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.