Meral Akşener'den parti iddialarına cevap!

Meral Akşener'den parti iddialarına cevap!

Meral Akşener'in yeni bir oluşum için Arınç, Şener ve Kılıç ile görüştüğü ve bu yüzden MHP'den üstünün çizildiği iddialarına Meral Akşener'den kesin bir dille yalanlama geldi.

Bugün Cumhuriyet ve Vatan Gazetelerinde Bahçeli’nin önce listeye aldığı Akşener’i, Bülent Arınç, Abdullatif Şener ve Haşim Kılıç ekibiyle görüştüğü için aday göstermediği iddia edildi.

Bahçeli'nin bir kaç defa dile getirdiği "5. Parti" iddiasının da Meral Akşener'in görüşmelerini yaptığı bu oluşumla ilgili olabileceği öne sürüldü.

Ancak kısa sürede Meral Akşener'den bu iddialarla ilgili açıklama geldi. Akşener açıklamasında, "Bu gün Cumhuriyet ve Vatan gazetelerinde yer alan, Sn Arınç ve Sn Şenerle görüştüğüm haberi kesinlikle yalandır. Sn Arınç, Sn Şener, Sn Gül ve/veya başka isimlerle görüşmediğim gibi hiç kimse ile de siyasete dair bir görüşmem kesinlikle olmamıştır." dedi.

GAZETELERDE HANGİ İDDİALAR GÜNDEME GETİRİLMİŞTİ?

Gazetelerin iddialarında, Bahçeli- Akşener geriliminin nedeninin, Akşener’in 1 Kasım milletvekili aday listelerinin açıklanmasına bir hafta kala eski Başbakan Yardımcıları Bülent Arınç ve Abdüllatif Şener ile eski Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç’ın da aralarında yer aldığı oluşumla görüşmesinden kaynaklandığı ileri sürülmüştü.

Cumhuriyet’in görüştüğü Abdüllatif Şener söz konusu iddiaları ne yalanladı, ne doğruladı. Habere göre Şener, “Böyle bir görüşme olup olmadığıyla ilgili bir yorumda bulunmak istemiyorum” demekle yetindi.

Taraf gazetesinde dün yer alan haberde de AKP içindeki oluşuma destek verdiği öne sürülen eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün AKP’lilerin adının karıştığı yolsuzluk iddiaları için “Bu pislik kolay temizlenmez” dediği ileri sürüldü. Ancak Gül bu iddiaları yalanladı.

Akşener'in görüşme iddialarını kesin bir dille reddetmesi bu haberlerin manipülasyon olduğunu akıllara getirdi.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.