Meral Akşener'e gönderilen 100 milyon dolar tehdidi mailleri ortaya çıktı!

Meral Akşener'e gönderilen 100 milyon dolar tehdidi mailleri ortaya çıktı!

Aytunç Erkin o iki e-postaya ulaşarak köşesinde yayınladı. “Kılıçdaroğlu’na ağır ithamlar var” diyen Erkin, yayınladığı maillerin içeriğini açıkladı.

Sözcü gazetesi yazar Aytunç Erkin, bugünkü yazısında Avrasya Yerel Yönetimler Birliği Başkanı Hasan Cengiz’in, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’e, “CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun cumhurbaşkanlığı adaylığını organize etmesi ya da engellememesi için 100 milyon dolar verdiği” iddiasını köşesine taşıdı.

Gazeteci Levent Gültekin’in gündeme getirdiği söz konusu iddia iki e-postaya dayanıyordu. 

Aytunç Erkin o iki e-postaya ulaşarak köşesinde yayınladı. “Kılıçdaroğlu’na ağır ithamlar var” diyen Erkin, yayınladığı maillerin içeriğini açıkladı. 

 

İşte o yazı:

 

'Önce tartışmayı özetlemekte fayda var:

Gazeteci Levent Gültekin önceki gün Avrasya Yerel Yönetimler Birliği Başkanı Hasan Cengiz’in, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’e, “CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun cumhurbaşkanlığı adaylığını organize etmesi ya da engellememesi için 100 milyon dolar verdiği” iddia edilen bir e-posta mesajını gündeme getirdi. 

İddiayı, Youtube kanalında yaptığı programda paylaşan Gültekin, Akşener’e Altılı Masa’dan kalktığı 3 Mart’tan bir gün önce, “devlet içerisinde Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylığı üzerinden kurgulanan oyunu bozmak isteyen ekip” tarafından gönderildiği belirtilen bir mailde, “Meral Hanım lütfen Kemal Bey’in adaylığı ile ilgili kurduğunuz oyunu bozun. Aksi takdirde Hasan Cengiz’den aldığınız 100 milyon doların ses kaydını yayınlayacağım” yazıldığını ileri sürdü. 

Gültekin, e-mail mesajını ciddiye almadığını, ancak, “kim bu Hasan Cengiz?” diye merak ederek baktığında, Cumhur İttifakı’na yakın olmasına rağmen Kılıçdaroğlu’nun adaylığını destekleyen Avrasya Yerel Yönetimler Birliği Başkanı ile karşılaştığını anlattı: 

“Bu arkadaş sağda solda duyuyorum, diyormuş ki ‘Benim CHP Genel Merkezi’nde odam var’. O mail de Hasan Bey’den Meral Hanım’ın, Kemal Bey’in adaylığını organize etsin, ya da engellemesin diye 100 milyon dolar aldığı iddiası var. Meral Hanım ve İyi Partililer, bu maille ilgili savcılığa başvurdular mu? Talep ederlerse mailin görüntüsünü içeriğini kendilerine iletmeye hazırım. Yoksa doğrudur almıştır diye asla öyle bir iddiam yok.”

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, Levent Gültekin’in gündeme getirdiği, “Akşener’e tehdit maili” iddiası hakkında, “Biri 25 Şubat’ta, biri 2 Mart’ta düşen spam mailler var. O mailde iddia edilen Sayın Gültekin’in iddiası da aslında bir başka parti genel başkanıyla ilgili” dedi: 

“Bu dedikodular üzerine Milletvekilimiz Sayın Uğur Poyraz, Levent Gültekin’le görüşme yaptı. İddia ettiği mailin kendisinde olup olmadığını sordu. Sayın Gültekin, bu mailin kendisinde olmadığını ifade etti. Biz de gerçekten bize böyle mailler geldi mi diye araştırdık. Biri 25 Şubat’ta, biri 2 Mart’ta düşen spam mailler var, biz fark etmemişiz. O mailde iddia edilen Sayın Gültekin’in iddiası da aslında bir başka parti genel başkanıyla ilgili. Bizim Genel Başkanımızla bir fili bir durum söz konusu değil.” 

Peki o maillerde ne yazıyor? Gerçek ne?

İki e-posta... Kılıçdaroğlu’na ağır ithamlar var... Birincisi 25 Şubat’ta gönderilmiş ve şu ifadeler yer alıyor: 

“Kılıçdaroğlu’ndan kritik aday açıklaması. Avrasya Yerel Yönetimler Birliği tarafından düzenlenen ‘Milli Birlik ve Beraberlik’ toplantısında konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı adayını da seçim kararı alındıktan sonra açıklama yönünde bir eğilim var kendi aramızda konuştuğumuzda. gercekizmir.com... Bu habere iyi bakınız. O gün gerçekleşen toplantıda Kılıçdaroğlu, Hasan Cengiz’in aracılığı ile aday olması şartı ile 100 milyon dolar alacağı taahhüt edilmiştir. Elimde ses kaydı da var ancak sizinle paylaşırsam büyük kaosa neden olur ve deşifre olabilirim. Meral Akşener bu tarihi oyunu bozabilecek tek kişidir. Bana boşuna geri dönmeyin, e postalarınıza yanıt vermeyeceğim, ben üstüme düşen sorumluluğu yerine getirdim. Saygılar.” 

İkincisi de 2 Mart’ta gönderilmiş: 

“Bunu bir tehdit olarak algılamayın. Ancak Kılıçdaroğlu aday olursa Hasan Cengiz ile olan 100 milyon dolarlık para ilişkisini kanıtlayan ses kaydını sesi bozarak yayınlayacağım. Ses kayıt tarihi ile beraber. Ve size gönderdiğim bir önceki e postayı da ek yapacağım. Büyük bir tarihi hatanın eşiğindesiniz. Meral Hanım bu oyunu bozacak ya da milletimizin takdirine bırakacak.” 

Şimdi burada sorun şu: Sonuçta bir yorumcu-yazar kendisine verilen bilgiyi açıklamış ve muhatabı olan siyasi parti yetkilisi de yaptığı açıklamayla, konunun kendileriyle ilgili olmadığını ifade etmiş. Herhangi bir kanıta dayalı olmayan ve sadece spama düşmüş e-postalar üzerinden yorum yapmak! İkincisi de siyaseti bu e postalar üzerinden dizayn etmeye çalışanlara prim vermek. İkisi de doğru değil. Bu arada konunun öznesi Hasan Cengiz’in de açıklama yapması gerekiyor!


Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.