Meral Akşener'e 'Parti kurma, tutuklanırsın' tehdidi

Meral Akşener'e 'Parti kurma, tutuklanırsın' tehdidi

MHP Genel Başkanlığı'na adaylığını açıkladıktan sonra MHP'den ihraç edilen İçişleri Eski Bakanı Meral Akşener'e AK Parti'ye yakınlığıyla bilinen Türkiye Gazetesi yazarı Fuat Uğur, 'FET֔ uyarısında bulunarak, 'altını çizerek söylüyorum. Devlet sizi izliyo

AK Parti’ye yakınlığıyla bilinen Türkiye Gazetesi’nde Meral Akşener ve ekibi uyarıldı. Fuat Uğur yazısında Akşener ve ekibine yönelik olarak “Laf dinlenmiyor, kazığı yedikten sonra da zırlıyorsunuz” dedi.

 

Uğur, "CHP’ye ve içlerindeki FETÖ kriptolarına son uyarı” başlıklı yazısında şunları yazdı:

 

"Şimdi yine yazıyorum ve bu kez işin içinde CHP’deki FETÖ’cüler de var, MHP muhalefeti adı altında bir türlü iflah olmayan Meral Akşener ekibi de. Hem de baştan itibaren. Kendinize gelin ve bir an evvel FETÖ ile ilişkinizi bitirin. Çünkü sizlerin ve birtakım örgütlerin arasına sızan FETÖ’cü Kriptolar bu kez sizleri hakikaten felakete sürükleyecek. Bu kriptoları biliyorsunuz. Bir an evvel temizleyin. Tüm CHP, HDP, Meral Akşener ekibi ve çeşitli örgütler içindeki kriptolar takip altında.   Aynen geçen nisan ayında yazdığım gibi altını çizerek söylüyorum. “Devlet sizi izliyor ve suç işlemenizi bekliyor. Tavukları tarda sayacak, haberiniz olsun.” Laf dinlemiyor, kazığı yedikten sonra da zırlıyorsunuz. Bu yüzden köprüden önceki son çıkıştır bu. Uyarımı dinlemediğiniz takdirde sizi bekleyen uçurum. Demedi demeyin."

 

Bu yazısının çıkmasının ardından Kocaelikoz.com internet sitesinde çıkan bir yazıda da Meral Akşener’in kurmay ekibinin, rüzgar dinmeden harekete geçelim dediği, Ancak Meral Akşener’in ikilem içinde olduğu, Partiyi hemen mi yoksa ileride mi kursak sonuç alırız tereddüdünde olduğu ifade edilerek, “Bekle gör politikası”nın izlendiği söylendi.

 

Aynı yazıda Akşener’e “Parti kuracak olursan tutuklanırsın” korkutmaları yapıldığı da ifade edilerek, “Akşener’in hedef alınabileceği tek konu olan FETÖ’yü aylar geçmesine rağmen hâlâ yerden yere vurmaması kimi çevrelere “acaba mı” dedirtiyor ve dahası, yoksa Fetullah’tan bir korkusu mu var şüphesini depreştiriyor... Bu itibarla Akşener siyasette bir şey olmak istiyorsa öncelikle hak etmediği o imajdan çıkacak şeyleri behemehal yapmalıdır.  Eğer bunu yapmaz ve harekete geçmez ise Akşener değil lider-önder ve Başbakan, masal kahramanı bile olamaz çünkü son birkaç haftadır, “Parti kuracak olursan tutuklanırsın “ korkutmalarını yapanların elindeki kozu almamış olacak.” denildi.


Meral Akşener’e yönelik tavsiye ve değerlendirmelerin bulunduğu yazı ise şöyle:

 

“Bu sebeple kurmay ekibi, rüzgar dinmeden harekete geçelim görüşünde. Zira MHP sayfasının Akşener için yakın ve orta gelecekte kapalı olduğu kanaatindeler. Ancak dinlediklerime göre Meral Akşener ikilem içinde! Partiyi hemen mi yoksa ileri de mi kursak sonuç alırız terüddütünde! Öyle olduğu için olsa gerek, Başkanlık referandumunda sahaya inip tepkileri görmek istiyor ki bunun anlamı bekle-gör politikasıdır.


REFERANDUMU BEKLEMEK!


Akşener, Başkanlığın referandumda reddedilmesi durumunda oluşacak iklim ve rüzgarla yelkenlerinin dolacağını düşünüyor. Doğrusu bu biraz risksiz ve hazıra konmayı amaçlayan metottur. Ama Meral Hanım referandumda “Hayır” için çaba gösterecek demeyin, o işin sadece fiyakasıdır. Partileşip kitlelere ümit ve heyecan veremezseniz, kuru gürültü ile etki yaratamazsınız! Topluma seçenek sunmadan soyut muhalefet yapmak, amiyane tabirle bekarın karı boşaması gibidir. Meydana çıktığında Başkanlık kötü derken, iyi olan alternatifi yani yeni Parlamenter hükümet ümidi ve modeli ahaliye somut olarak göstermek gerekiyor zira Başkanlık olmazsa kaos olur fotoğrafı karşı tarafa yarar... Ayrıca partileşmeden meydanlara inilemez, medyada yer alı- namaz ve kamuoyundan destek sağlanamaz...


LİDER OLMAK İÇİN


İlaveten referandumu göreyim, ona göre pozisyon alayım demek lider tavrı değildir... Böyle bir tutum ayrıca referandumda evet çıkarsa ben siyasette olmayacağım demektir. Lideri, şartların yanı sıra, zor dönemdeki cesareti ve mücadelesi yaratır. Yapılması gereken eskilerin deyimi ile çarıkları giymek yani hemen partileşip sahaya inmek ve kurullar içinde göğüs göğüse muharebe etmektir. Kuşkusuz böyle bir meydan okumanın bedeli yani sıkıntıları olacaktır. Yıllardır yazıp söylediğimiz gibi türlü rezilliklerle özdeşleşen mevcut iktidarı güle-oynaya gönderemezsiniz zira kaybettikleri saat üzerlerinde tepinileceğini biliyorlar. Reklamdan sonra devam ediyor 

 
YÜREK VE BAGAJ!


Dolayısıyla bunlarla yapılacak büyük kavgada sadece mangal bir yüreğe ve engin bir vatanseverliğe değil, aynı zamanda temiz bir bagaja sahip olmak gerekiyor... Çeyrek asırdır gazeteci olarak izlediğim Meral Akşener’in o noktalarda bir sıkıntısının olacağına ihtimal vermem. Haa illa da bir şey yakıştırırlar derseniz böyle bir şey Akşener’i siyaseten küçültmez, büyütür. Meral Akşener’in üstüne gidecekleri tek konu çevresindeki bir kaç ismin FETÖ ile olan bağı olabilir ki Akşener bu durumu isterse bugünden Fetullah alçağına takınacağı net karşıt tavırla bertaraf edebilir.


FETULLAH VE MASAL KAHRAMANI


 Akşener’in hedef alınabileceği tek konu olan FETÖ’yü aylar geçmesine rağmen hâlâ yerden yere vurmaması kimi çevrelere “acaba mı” dedirtiyor ve dahası, yoksa Fetullah’tan bir korkusu mu var şüphesini depreştiriyor... Bu itibarla Akşener siyasette bir şey olmak istiyorsa öncelikle hak etmediği o imajdan çıkacak şeyleri behemehal yapmalıdır.  Eğer bunu yapmaz ve harekete geçmez ise Akşener değil lider-önder ve Başbakan, masal kahramanı bile olamaz çünkü son birkaç haftadır, “Parti kuracak olursan tutuklanırsın “ korkutmalarını yapanların elindeki kozu almamış olacak.”


siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
12 Yorum