Meral Akşener'in İYİ Parti'sinde büyük skandal!

Meral Akşener'in İYİ Parti'sinde büyük skandal!

Meral Akşener’in Genel Başkanlığını yaptığı İYİ Parti’de görülmemiş bir skandala imza atıldı. Adana İl Başkanı yapılan isim Partiye üye yapılmadı.

KURUCULAR KURULU ÜYESİ VE İL BAŞKANI OLDU AMA...

Adana’ya kurucu il başkanı olarak atanan Kurucular Kurulu Üyesi Dr. Mehmet Metanet Çulhaoğlu, Çukurova İlçe Başkanlığı’nda üyelik kayıdını yaptırdı. Partiye üye olan diğer ilçelerdeki üyelerle birlikte formlar İYİ Parti Genel Merkezi’ne gönderildi. Bu arada İYİ Parti Çukurova İlçe Başkanlığı, 3 Şubat tarihinde kongre kararı aldı.

ADANA İYİ PARTİ’DE BİR GARİP UYGULAMA

Adana’dan genel merkeze gelen üyelik formları, partinin e-imza şifresine sahip Merkez Disiplin Kurulu Başkanı Hasan Hüseyin Türkoğlu ve GİK üyesi Bilal Karaca’ya teslim edildi. Ankara İl Başkanlığı’nda kurulan bilgi işlem merkezini yöneten Hasan Hüseyin Türkoğlu’nun oğlu Oğuz Türkoğlu, babasından gelen talimatla, Adana’dan 121 kişinin üyeliğini Yargıtay’a bağlı sisteme bugüne kadar girmedi.

metanet.jpg

İYİ Parti Adana İl Başkanlığı'na getirilen Metanet Çulhaoğlu partisine üye yapılmadı.

İL BAŞKANI OY KULLANAMAYACAK

Hasan Hüseyin Türkoğlu ve Bilal Karaca, çizdikleri 121 kişinin yerine Adana il başkanının tanımadığı 90 kişinin üyelik kaydını gerçekleştirdi. İl Başkanı Mehmet Metanet Çulhaoğlu, Çukurova İlçe Başkanlığı kongre kararı almadan önce üye kayıdı yapılmadığı için il ve ilçede kongresinde oy verme şansını yitirdi.

Çulhaoğlu, kurucular kurulu üyesi olduğu için sadece İYİ Parti’nin büyük kongresinde oy kullanabilecek. Yasa gereği doğal delegelerin il ve ilçelerde oy kullanabilmeleri için, il ve ilçeler kongre kararı almadan önce üyelik kayıtlarının yapılması gerekiyor. Partiye üye yapılmadığını öğrenen Adana İl Başkanı Mehmet Metanet Çulhaoğlu, durumuyla ilgili Yüksek Seçim Kurulu’na itirazda bulundu.

ADANA TEK DEĞİL

Öte yandan Çulhaoğlu'nun 25 Ocak tarihinde üye yapıldığı iddia edilse bile, Çukurova İlçe Başkanlığı 3 Şubat tarihinden 15 gün önce kongre kararı almış olduğu için Adana İl Başkanı, ilçe kongresinde yine de delege olamayacak ve oy kullanamayacak. Bu arada sekiz ilde daha aynı uygulamanın yapıldığı öğrenildi.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum