Merdan Yanardağ, PKK elebaşı Öcalan'a 'af' istedi! RTÜK harekete geçti

Merdan Yanardağ, PKK elebaşı Öcalan'a 'af' istedi! RTÜK harekete geçti

Tele 1'in Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ'ın canlı yayında terör örgütü PKK'nın lideri Abdullah Öcalan için söylediği sözler tartışma yarattı. Yanardağ, Öcalan için af çağrısı yaptı.

Tele 1'in Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ,  terör örgütü PKK'nın lideri Abdullah Öcalan için uygulanan tecriti eleştirerek hukukta hiç bir yeri olmadığını dile getirdi.

Canlı yayında açıklamalarda bulunan Yanardağ, Öcalan için af çağrısında bulunarak, avukatlarıyla dahil kimseyle görüştürülmediğini ifade etti.

"Abdullah Öcalan'a uygulanan tecritin hukukta hiçbir yeri yoktur." diyen Yanardağ, Öcalan'ın hafife alınacak biri olmadığını cezaevinde kitap okumaktan 'filozof' olduğunu söyledi.

Yanardağ, "Abdullah Öcalan hafife alınacak biri değil. Cezaevinde okumaktan filozof oldu. Son derece zeki biri" ifadelerini kullandı.

 

 

RTÜK HAREKETE GEÇTİ

 

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu Başkanı Ebubekir Şahin, Yanardağ'ın açıklamalarının ardından Tele 1 hakkında inceleme başlatıldığını duyurdu.

Şahin, "Binlerce kişinin katili terörist başını öven Merdan Yanardağ denilen şahsın açıklamaları üzerine Tele 1 hakkında gerekli inceleme başlatılmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur." ifadelerini kullandı.


TARTIŞMA BÜYÜYOR

 

İYİ Parti Sözcüsü ve Ankara Milletvekili Prof.Dr. Kürşad Zorlu, Yanardağ'ın sözlerinin ardından sosyal medya hesabından tepki göstererek kanalın hiçbir yayınına katılmayacağını duyurdu.

Zorlu, "TELE 1 televizyonunda yayınlanan bir programda Teröristbaşı Öcalan’a tecritin kaldırılması yönünde yapılan değerlendirmeler sebebiyle İYİ Parti Sözcüsü olarak söz konusu kanalın hiçbir yayın davetine icabet etmeyeceğimi kamuoyuna saygılarımla arz ederim." ifadelerini kullandı.

Zorlu'nun tweetini alıntılayan Yanardağ ise, "Sizi davet eden yok zaten.. Nereden çıkardınız? AKP'li düşkün M. Ali Çelebi'nin montaj videosuna inanıp ikna olduğunuza göre, sizinle işimiz olmaz. Siz AKP iktidarına, Cumhuriyet düşmanlarına koltuk değneği olmayı sürdürün. Siyasetteki çapınızı da gördük. Yolunuz açık olsun." diyerek yanıt verdi.


YANARDAĞ SÖZLERİNİ NASIL AÇIKLADI?

 

Gazeteci Merdan Yanardağ sosyal medyada hızla yayılan ve birçok kişi tarafından tepkiyle karşılanan sözlerine açıklık getirdi. Videonun montaj olduğunu ve Mehmet Ali Çelebi tarafından hazırlandığını iddia eden Yanardağ, "Düşkün M.Ali Çelebi, AKP'nin Öcalan ile başlatmak istediği yeni çözüm sürecini (Ensarioğlu'nun açıklamalarına bakın) eleştirdiğim programdan, kesip biçerek hazırladığı video ile muhabirlik yapıp, partisine yaranmaya çalışmış. Troller de üzerine atlamış. Hadi oradan motajcılar." dedi.

 

Twitter hesabından açıklama yapan Yanardağ yarın programda açıklama yapacağını ifade ederek şunları söyledi,

 

"Kılıçdaroğlu kazanırsa Apo'ya af çıkaracak" şeklindeki AKP iftirası ve kara propagandası ile milletvekili Galip Ensarioğlu'nun Çözüm Sürecinde Öcalan'ı öven açıklamasını eleştirdiğim programdan, cımbızlayarak alınan kısımlar üzerinden "linç" yapılmaya çalışılıyor. Aklaksızsınız!

AKP milletvekili Ensarioğlu'nun sözlerine ilişkin eleştiri ve ironiyi bile anlayacak kapasiteniz yok. Sizin aklınız bizim yurtseverliğimizi almaz. Ergemekon davasında birlikte yargılandığımız M. Ali Çeleb'nin montajcı muhabirliği ise çok trajik. Yazık. Hadi başka kapıya."

 

Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.