Merkez Bankası, 2024 enflasyon tahminini değiştirmedi

Merkez Bankası, 2024 enflasyon tahminini değiştirmedi

Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan, 2024 yılı enflasyon tahmininin değişmediğini ve yüzde 36 seviyesinde bırakıldığını açıkladı.

Yeni Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan, 2024 yılı enflasyon raporu sunumunda yıl sonu ve 2 yıl sonrası için enflasyon beklentilerini açıkladı. Karahan, yıl sonu için enflasyon tahminini yüzde 36 olarak açıklarken 2025 tahmini ise yüzde 14 olarak belirtildi. Böylece enflasyon tahmini değişmemiş oldu.

Karahan açıklamasında "2024, 2025 ve 2026 yıl sonu enflasyon tahminleri bir önceki rapordaki haliyle korunmuştur. 2024 yıl sonu tahmini yüzde 36, 2025 yıl sonu tahmini ise yüzde 14 olarak kalmıştır." ifadelerini kullandı.

Karahan, konuşmasında dezenflasyon dönemine işaret ederek "Enflasyonun tepe noktasını göreceği mayıs sonuna kadar ocak ayında olduğu gibi bazı geçici etkiler görülecek. Mayıs sonrasında yıllık manşet enflasyonda dezenflasyon dönemine gireceğiz. Sıkılık düzeyi ve elimizdeki araçlar TL mevduata geçişin bu şekilde devamını sağlayacaktır." dedi.

Karahan, enflasyonda tek haneli rakamlar içinse 2026 yılını işaret ederek yüzde 9 ile tamamlaması, orta vadede ise "yüzde 5 hedefinde istikrar kazanması" vurgusu yaptı.


Siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.