'Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Emrah Şener istifa etti' iddiası

'Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Emrah Şener istifa etti' iddiası

Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Emrah Şener’in istifa ettiği öne sürüldü. Söz konusu iddiaya ilişkin herhangi bir resmi açıklama gelmedi. Şener, Merkez Bankası’nı fiilen yöneten iki kişiden biri olarak görülüyordu.

SİYASETCAFE.COM'U THREADS'TE TAKİP EDEBİLİRSİNİZ

 

Eski Ziraat Bankası Genel Müdür Yardımcısı Şenol Babuşcu, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkan Yardımcısı (TCMB) ve Para Politikası Kurulu (PPK) üyesi Emrah Şener’in istifa ettiği öne sürdü.

Ankara'nın değişim gösteren ekonomi politikalarının etkisiyle yönetim ve kadro değişiklikleri ile sık sık gündemde olan, son 5 yılda 5 başkan değiştiren Merkez Bankası'nda, birçok çalışan da çeşitli sebeplerle kurumdan ayrılıyor veya ayrılmak zorunda kalıyor.

Son olarak AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eski bakanlardan Mehmet Şimşek’i Hazine ve Maliye Bakanı olarak ataması ve TCMB'nin başına Hafize Gaye Erkan’ın gelmesiyle birlikte ekonomi cephesinde yine bazı koltuklar değişmeye başladı.

Eski Ziraat Bankası Genel Müdür Yardımcısı Şenol Babuşcu sosyal medya hesabı üzerinden TCMB Başkan Yardımcısı ve Para Politikası Kurulu Üyesi Emrah Şener istifa ettiğini yazdı.


KURUMU FİİLEN YÖNETEN İKİ KİŞİDEN BİRİ 

 

Söz konusu iddiaya ilişkin herhangi bir resmi açıklama gelmedi.

Şener, Merkez Bankası’nı fiilen yöneten iki kişiden biri olarak görülüyordu.

 

EMRAH ŞENER KİMDİR?


1978 yılında doğan Emrah Şener, Boğaziçi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümünden mezun oldu. London School of Economics’te Ekonomi-Finans Yüksek Lisans programını tamamladıktan sonra Imperial College London’da Matematiksel Finans üzerine Doktora derecesini aldı. Çalışma hayatına 2003 yılında bankacılık sektöründe başlayan Şener, Londra’da HSBC ve Citibank’ta görev yaptıktan sonra Bank of America’nın Yapılandırılmış Ürünler Grubunda Bölüm Başkan Yardımcılığı görevini üstlendi. Türkiye Cumhuriyeti Kalkınma Bakanlığı işbirliği ile Özyeğin Üniversitesi bünyesinde kurulan İstanbul Risk Yönetimi Laboratuvarı’nın Direktörlüğünü yürüttü. Emrah Şener, 2 Eylül 2016 tarihinde Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkan Yardımcılığı’na atandı.


Siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.