Merkez Bankası duyurdu: Kredi kartı olanları ilgilendiren haber

Merkez Bankası duyurdu: Kredi kartı olanları ilgilendiren haber

Kredi kartı kullananları ve kredi kartı borcu olanları ilgilendiren kredi kartı faiz oranlarına ilişkin Merkez Bankası'ndan beklenen haber geldi.

Merkez Bankası Kasım ayı politika faizini yüzde 40'a yükseltti.

Yükselişin ardından gözler kredi kartı faiz oranlarına çevrildi.

Faiz artışının ardından kredi kartı azami faiz oranları ve üye işyeri azami komisyon oranlarında Aralık ayında değişiklik olmayacağı açıklandı.

 

Merkez Bankası'ndan yapılan açıklama şöyle:

 

"Kredi kartı azami faiz oranları ve üye işyeri azami komisyon oranlarında Aralık ayında değişiklik olmayacaktır. Kredi kartı işlemlerinde uygulanacak azami faiz oranları ile üye işyerlerine uygulanacak azami komisyon oranlarının hesaplanmasında kullanılan referans oran, Bankalarca Ticari Müşterilerden Alınabilecek Ücretlere İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Tebliğ (Sayı: 2020/4) kapsamında belirlenen yöntem ile hesaplanarak ilan edilmektedir.

Referans oran, 32-45 gün vadeli Türk lirası mevduata bankaların uyguladıkları ağırlıklı ortalama akım faiz oranı ile politika faiz oranının yüzde on fazlasının düşük olanı dikkate alınarak hesaplanmakta ve her ayın sondan beşinci iş günü ilan edilmektedir. Referans oran, en son ilan edilen orandan aşağı ya da yukarı yönde yüzde beşten fazla değişmesi halinde güncellenmektedir."

 

1 KASIM'DA FAİZ ORANI YÜKSELMİŞTİ

 

1 Kasım tarihi itibarıyla kart işlemleri için 3.71 olarak uygulanan kredi kartı faizleri, KMH ve nakit avans işlemlerinde ise 4.47 seviyesine yükselmişti.

BSMV ve KKDF kesintileri de dahil edildiğinde kart ile alışveriş yapmak ve borç biriktirmek vatandaşlar için giderek zorlayıcı bir hale gelirken, Merkez Bankası'nın 23 Kasım 2023 tarihli PPK toplantısında açıklayacağı yeni kararla kart borcu olanlar için işleri daha da zorlaştıracağı tahmin ediliyordu.

 

Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.