Merkez Bankası Eski Başkanından çarpıcı iddia! 'Enflasyon böyle devam ederse memur maaşı 150 bini bulur'

Merkez Bankası Eski Başkanından çarpıcı iddia! 'Enflasyon böyle devam ederse memur maaşı 150 bini bulur'

Merkez Bankası Eski Başkanı Durmuş Yılmaz, Halk TV ekranlarında Türkiye'nin ekonomi tablosunu ve memur maaşları hakkında yapılan zam pazarlıklarına dair açıklamalarda bulundu.

Merkez Bankası Eski Başkanı Durmuş Yılmaz Halk TV ekranlarında Senem Toluay Ilgaz'ın sunduğu Gündem Özel programında Türkiye'nin ekonomisine dair ilginç değerlendirmelerde bulundu.

Memur maaşlarına yapılacak zam konusunda yapılan pazarlıkları değerlendiren Durmaz, "Servet dağılımı bozuldu ve bunun yükünü sürekli dar gelirli çekiyor. Son 10-15 yıl içinde bu toplumda söylenen en geçersiz söylemlerden bir tanesi 'çalışanımızı enflasyona ezdirmedik' ifadelerini kullandı.

 

Durmaz'ın sözlerinden satır başları şöyle;


'150 bin liralık en düşük memur maaşını da görürüz'
Hayır böyle bir şey söz konusu asla değil. Bu çalışan enflasyon sürekli ezdirildi ve ezdirilmeye de devam ediyor. Sendikaların yerinde olsam şunu talep ederim. Sen yönetim olarak bana enflasyonu ne olarak görüyorsun. Bana o rakamı söyle ben o rakamı benim için devletten iste ya da kazan. Bunu gerçekleştiremezsen ne yapacaksın? Sosyal kontrata uyacak mısın uymayacak mısın? Biz bugün 3500 liralık asgari ücretten 11.400 liralara kadar geldik. Bu enflasyon böyle devam ederse 20 bini de görürüz, 50 bini de görürüz, 100 bini de görürüz. 150 bin liralık en düşük memur maaşını da görürüz.

Bizim talebimiz yönetimin ortaya çıkardığı enflasyona, itibarsız paraya ve arada açılan farkı kapatamaya dönük değil enflasyonu düşür yönlü olması lazım. Toplumun her kesiminden bu talebin gelmesi lazım ve kontratlarada bunun yazılması lazım. Yoksa bu işin sonu hiper enflasyona kadar gidebilir.

Enflasyon maalesef toplumsal dengeyi bozdu. Yükü dar gelirli çekiyor, sabit gelirli çekiyor ve bunu çekmeye de devam edecek. Bu bütçede böyle enflasyonda da böyle. Sözün özü sebeplerle değil sonuçlar ile uğraşıyoruz. Hükümette bunu adet haline getirdi. Maalesef sebepleri kaçırıyor ve sonuçlarla meşgul ediyoruz" dedi.

 

Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.