Merkez Bankası'nın 14 Nisan'da kararı ne olacak? Ekonomistler dolar ve faizde yaşanacaklar için tarih verdi

Merkez Bankası'nın 14 Nisan'da kararı ne olacak? Ekonomistler dolar ve faizde yaşanacaklar için tarih verdi

14 Nisan'da toplanacak olan Merkez Bankası Para Politikası Kurulu'nun kararı merak ediliyor. Faiz kararı ne olacak? Ekonomist Remzi Özdemir ve Evren Devrim Zelyut, YouTube programında korkutan açıklamalar yaptı.

Remzi Özdemir, dolar ve faiz yorumu yaptı ve ekonomide çifte kıyametin kopacağını açıkladı. İşte Özdemir'in korkutan açıklamaları.

Remzi Özdemir: Dünyada böyle bir negatif faiz yok. Dünya iktisatçıları bunu kabul etmiyor. Negatif faizde Türkiye, dünya birincisi. Burada bir sorunumuz var. Enflasyon döviz üzerinde bir ciddi baskı yaratacak. TL'nin alım değeri düşüyor, bir yandan da sen dolar karşısında arka kapıdan korumaya çalışıyorsun. Bunu fazla yapamazsın. Bu bir yerde patlamak zorunda. Bu bir kıyamet aslında. Bu kıyameti biz eninde sonunda yaşayacağız. 

Yaşamamak için diğer kıyameti seçmek zorundayız. Nedir o diğer kıyamet?. Nisan ayında yapılacak PPK toplantısında faiz silahını çekmek. Aslında faiz silahı da bir nevi kıyamet, yani ekonomiler için. Fakat dünya bunu o kadar yatay, tereyağından kıl çeker gibi yapıyor ki kendi parasını korumak için ve son derece mükemmel bir şekilde, yumuşak bir şekilde Rusya yaptı, Meksika yaptı. Ama biz tam tersini yaptığımız için orda da büyük bir sorun yaşıyoruz.

Artık Para Politikası Kurulu'nda huzursuzluk var. İstedikleri kadar siyasetçilerin etkisi altında kalsınlar Vicdani rahatsızlıklar var. Merkez Bankası Para Politikası Kurulu içiresinde artık yüksek sesle konuşanlar var faiz artırımı için. 

 

siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum