Merkez Başkanı Hafize Gaye Erkan'ın eşinin mesleği ortaya çıktı! Ayrı yaşıyorlarmış

Merkez Başkanı Hafize Gaye Erkan'ın eşinin mesleği ortaya çıktı! Ayrı yaşıyorlarmış

Merkez Başkanı Hafize Gaye Erkan'ın halası yeğeni Erkan'ın özel yaşamına ilişkin ayrıntılar paylaştı.

Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan’ın İstanbul’daki kira artışı nedeniyle annesinin yanına taşınmak zorunda kaldığı yolundaki açıklamaları tartışılmaya devam ediliyor.

MB Başkanı Erkan'ın o haberlerden rahatsız olduğu ortaya çıktı. Halası ve kuzeni Gaye Erkan'ın rahatsızlığını ve aile hayatıyla ilgili bilinmezleri anlattı. 

Ek ödemeler hariç brüt 161 bin lira maaşı bulunan Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan, Ahmet Hakan’a verdiği röportajda İstanbul’daki kira fiyatlarından şikayetçi olmuş, “Biz İstanbul’da ev bulamadık. Müthiş pahalı. Annemlere yerleştik, onların yanında kalıyoruz” cevabı vermişti.

Merkez Bankası Başkanı Erkan'ın halası Şebnem Gemici ve kuzeni Senem Gemici konuştu.

 

Bizim Yaka Gazetesinden Galip Ataman'ın yazısının ilgili bölümleri şöyle: 

 

Halası Şebnem Hanım yeğenini anlatırken söze, “Gaye gazetelerdeki şahsıyla ilgili özel eleştirileri, yorumları hiç umursamıyor. Para politikasını en iyi nasıl yöneteceğini, enflasyonu en kısa zamanda nasıl aşağı çekeceğinin düşünüyor. İşine odaklanmış, 7/24 özveriyle çalışıyor” diyerek başladı.

 

Yeğeninin geleneklere, örf ve adetlere bağlı olduğunu, değerlere önem verdiğini, Hafize adını gururla taşıdığını söyleyen Şebnem Hanım Ankara’daki ilk günlerini anlatırken şunları söyledi:

 

“Gaye Hanım, Merkez Bankası Başkanı olarak Türkiye’ye geldiğinde Ankara’da en lüks sitelerde kalabilir, biricik oğlu Aslan’a bakıcılar tutabilirdi. Ama o devletin kasasından para çıkmaması, tasarrufa önem verdiği için Ankara’da yaşayan teyzesi Meral Hanımın evinde kalmayı tercih etti. Biricik oğlu Aslan’ı teyzesi ve zaman zaman İstanbul’dan gelen annesine emanet etti."

Emlak danışmanlığı yapan Şebnem Gemici’ye, TC Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan’ın en çok tartışılan “Bir insanın 10 evi olmamalı, 10 insanın bir evi olmalı. Manhattan’da konut kira fiyatları ortalama 5-6 bin dolar civarında. Yani TL cinsinden 150 bin TL civarında. Manhattan’da ortalama maaş ise aylık 7 bin dolar. Yani maaşın yarısından fazlası kiraya gidiyor” sözünü hatırlattım.

Cevabı, “Emlak danışmanı ve uzmanı olarak yeğenimin açıklamalarına katılıyorum. ABD’de herkesin bir evi olduğuna alışık olduğundan İstanbul’da ev sahibi olma ve kira fiyatlarını yadırgaması normaldir. Merkez Bankasının İstanbul’a taşınmasıyla ev kiralarının yüksek olduğunu görünce ev kiralayarak bankanın giderlerini arttırmak yerine İstanbul’da doğup büyüdüğü annesinin evinde kalıyor” oldu.

 

EŞİ ABD'DE CEOYMUŞ

 

Şebnem Hanımın anlattıklarından, Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan’ın eşinin kendisi gibi Boğaziçi Üniversitesi mezunu endüstri mühendisi olduğunu, ABD’de önemli bir firmada CEO olarak çalıştığını, eşi ve oğlunu görmek için zaman zaman Türkiye’ye geldiğini öğrendik.'


Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.