Merkez Başkanı Hafize Gaye: İstanbul pahalı, ev bulamadık, annemlere yerleştik

Merkez Başkanı Hafize Gaye: İstanbul pahalı, ev bulamadık, annemlere yerleştik

161 bin TL maaş aldığı öğrenilen Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan, İstanbul'daki kira fiyatlarından şikayetçi oldu.

Türkiye Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan, kiraların enflasyonun daha gerisinde kalması için zamana ihtiyaçları olduğunu belirterek, "Ulaşım ve yemek gibi hizmet gruplarında fiyat artışlarının yavaşlamasını 2024 sonunda göreceğiz. Kira ve eğitim gibi gruplarda ise biraz daha yavaş olacak. Enflasyonda tek haneli rakamları 2026’da göreceğiz. 2025 sonu hedefimiz ise yüzde 14" ifadelerini kullandı.

İstanbul’da ev bulamadıklarını da belirten Erkan, “İstanbul, Manhattan’dan pahalı olur mu? Biz İstanbul’da ev bulamadık. Müthiş pahalı. Annemlere yerleştik, onların yanında kalıyoruz" dedi.

Hürriyet gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan'ın sorularını yanıtlayan MB Başkanı, parasal sıkılaşmanın sonuna gelindiğini, bir süre bunun korunması gerektiğini söyledi.

Erkan sık sık market ziyareti yaptığını, markette patates, kırmızı et ve süt fiyatlarına baktığını ifade ederek, "Biz normal dışarıdan alınan yoğurt yemiyoruz, mayalıyoruz. Süt fiyatları bazen markette artmıyor ama TÜİK istatistiklerinde arttığını görüyorum. Apartman görevlimiz olan Sadık Abi’ye de çoğu zaman fiyatları soruyorum. Onu sorguya çekiyorum. Ben ‘indi’ diyorum. O ‘inmedi’ diyor. Sürekli “Fiyatlar inmedi, istersen git şu soğanın fiyatına bir bak” diyor" diye konuştu.

 

Kira sorununa ilişkin açıklamalarda bulunan Hafize Gaye Erkan, şöyle konuştu:

 

"Kiralarda Türkiye’ye özgü bir artış söz konusu. Cumhurbaşkanımız ve Cumhurbaşkanı Yardımcımız da bu konunun üzerinde çok duruyorlar.

Bir insanın 10 evi olmamalı, 10 insanın bir evi olmalı. Ev ve gıda çok önemli. Sağlık konusunu devletimiz çok oldu çözeli.

İstanbul, Manhattan’dan pahalı olur mu? Biz İstanbul’da ev bulamadık. Müthiş pahalı. Annemlere yerleştik, onların yanında kalıyoruz."


Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.