Merkez Parti'ye büyük katılım

Merkez Parti'ye büyük katılım

İstanbul'da Merkez Parti'ye katılım töreni gerçekleştirildi. Çok sayıda partilinin katıldığı törende yeni katılanların rozetleri Genel Başkan Abdurrahim Karslı tarafından takıldı. İşte ayrıntılar;

İstanbul’da, Mustafa Kemal Kültür Merkezi’nde düzenlenen ”Merkez Parti Katılım Töreni”nde konuşan Genel Başkan Prof. Dr. Abdurrahim Karslı “Sizden, AKP hükümetinden hesap sormak için vekalet istiyorum” dedi. İşte Karslı’nın konuşmasından başlıklar ;

– Biz Merkez Parti olarak yurt içi ve yurt dışında milletimiz aleyhinde kimseyle ortaklık kurmadık, kimseye söz vermedik. Teşkilat olarak, Türk siyasetinde artık varız. Bizim gücümüz önce inancımız, sonra Türk Milletidir. Biz millete şahsi menfaat, yalan, dolan yok diye söz verdik.

– AKP Türkiye’de adaleti sıfırladı, kimse adalete inanmıyor. Sonları kötü olacak. Hırsızlık, yolsuzluk ve rüşvet olayı vaki bakanları akladılar. Buradan bu 4 bakan olayına karşı duran AKP’li vekillere sesleniyorum, sizleri Merkez Parti’ye bekliyoruz. Ahlaksız, namussuz değiliz diyenlere kapımız açık.

– Şimdi Afrika’ya okul açacaklarmış. Be birader atanmamış 300 bin öğretmen var, be birader 60 kişilik sınıflarda okuyan öğrencin var, be birader geleceği tehlikede öğrencilerin var. Ne işin var Afrika’da, gel önce ülkenin eğitimini kurtar.

– Cumhuriyet bizim için ara rejim değil, reklam arası değil. Ezilirsiniz Cumhuriyet’in altında. Kurtuluş Savaşının önsözü Çanakkale, aslı kurtuluş, sonucu da Cumhuriyettir.

– Merkez Parti yeni bir siyaset, milleti ile kavga etmeyen bir parti olacağız. Bizim derdimiz millet, bizim derdimiz işçimiz, memurumuz, eğitimimiz, dış politikamız. Kısacası bizim derdimiz Türk milleti.

– İktidar olursak asgari ücret bin 500 TL. olacak. Sosyal yardımlar artarak devam edecek. TOKİ şehirlerden değil, hemen köylerden çalışmaya başlayacak.

– Milletten vekalet istiyorum, versinler ki ben hukukçuyum, bunlardan hesap sorayım. Özelleştirmeyi sormam lazım, yolsuzlukları, ihaleleri sormam lazım. Ergenekon’u, Balyoz’u, polislerin davasını sormam lazım. Oslo’da neler oldu, neler konuşuldu sormam lazım. Verin vekaleti sorayım, vermezseniz sorumlusu sizlersiniz.

ERCAN CENGİZ ROZETİNİ TAKTI

Konuşmadan sonra Genel Başkan Prof. Dr. Abdurrahim Karslı, Merkez Parti Başkanlık Divanı’nı tek tek tanıttı. Daha sonra hafta sonu CHP’den istifa ederek, Merkez Parti’ye kaydını yaptıran milletvekili Ercan Cengiz’i sahneye çağırdı ve rozetini taktı. Cengiz yaptığı konuşmada mecliste güven vermeyen iktidar ve muhalefet olduğunu belirterek, “Yeni bir siyasete ihtiyaç vardı. Bu nedenle ayrışma yapmayan, Türkiye’nin merkezinde yer alan Merkez Parti’de buluştuk” dedi. Törende aralarında Engelsiz Yaşam Partisi Genel Başkanı Hayri İdin, Balık Ayhan ve bir çok eski milletvekili ve çeşitli partilerden yöneticilerin Merkez Parti’ye katılımı gerçekleşti.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.