Mersin'de 'İmam ve akrabaları 6 yaşındaki çocuğa tecavüz etti' iddiası

Mersin'de 'İmam ve akrabaları 6 yaşındaki çocuğa tecavüz etti' iddiası

CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen'in paylaşımıyla gündem olan skandalda 12 yaşındaki kız çocuğunun 6 yaşındayken köyün imamının, şimdilerde ise 2 eniştesi ve komşusunun cinsel istismarına uğradığı iddia edildi.

CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, Mersin'in Anamur ilçesinde 6 yaşındaki kız çocuğunun önce imam ardından akrabaları ve komşusu tarafından istismar edildiğini iddia etti.

 

İğrenç saldırının gözaltına alınan dört failinin, çıkartıldıkları hakimlikçe serbest bırakıldığını belirten Antmen kan donduran iddiayı şu sözlerle gündeme getirdi:

 

“Mersin’in Anamur ilçesinde maalesef üzücü bir olay yaşandı. 12 yaşındaki bir kız çocuğumuz, 6 yıl önce köyün imamı tarafından cinsel istismara uğramış. 6 yıl sonra bugün, 12 yaşındayken öğretmenleri fark ediyor. İki eniştesi ve bir komşuları, üç kişi daha çocuğumuzu istismar etmeye, cinsel istismara maruz bırakmaya devam etmişler.”


O KIZ ÇOCUĞU DEVLET KORUMASINA ALINDI


"Bu konuda ben, öğretmenlerimize çok teşekkür ediyorum. Olayı takip etiler ve son derece ısrarcı oldular. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın Mersin İl Müdürlüğü, Anamur Sosyal Hizmet Müdürlüğü de bu konuda yardımcı oldu. Çocuğumuz alındı ve bir yurda yerleştirildi. Çocuğumuzun babası yok. Annesi de kendine bakamayacak durumda. Bakıma muhtaç. O da devlet korumasına alındı."


MAHKEME DÖRDÜNÜ DE SERBEST BIRAKTI


Failler, dördü de gözaltına alınarak adliyeye sevk edildi. Savcılık tutuklama istedi. Fakat mahkeme dördünü de serbest bıraktı. Şimdi Anamur Başsavcılığı bu karara itiraz ediyor. Bu, çok acı bir olay. Öğretmenlerin dikkati olmasa bu olay ortaya çıkmayacaktı. İşin en kötü tarafı, bu hep ‘Bir kereden bir şey olmaz’ denilen zihniyetin tezahürleri. İktidar sahiplerinin eylem ve söylemleri, çocuklarımızı buna maruz bırakıyor. Bu konuda adalet bekliyorum. Olayı sonuna kadar takip edeceğim."


Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.