Mersin'de koronavirüs alarmı!

Mersin'de koronavirüs alarmı!

Mersin’de Çin'den gelen E.K. (22) yüksek ateş ve boğaz ağrısı şikayeti ile hastaneye başvurunca 'koronovirüs' şüphesiyle gözlem altına alındı.

Çin'de öğrenim gören E.K., önceki gün yüksel ateş ve baş ağrısı şikayeti ile hastaneye başvurdu. 30 Ocak'ta öğrenim gördüğü Çin'den geldiği öğrenilen E.K., Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde gözlem altına alındı.

Özel bir odaya alınan öğrenci için viral enfeksiyon tanısı konulduğu öğrenildi. Genel sağlık durumu iyi olan E.K.'nin tetkik sonuçlarının Ankara'ya gönderildiği, kesin tanı için sonuçların beklendiği bildirildi.

OPERASYON MERKEZİ: ÜLKEMİZDE 'KORONAVİRÜS' VAKASI TESPİT ETMEDİK

Öte yandan, Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü bünyesinde, yeni tip koronavirüs salgınına karşı oluşturulan Operasyon Merkezi'nin başında bulunan Sağlık Tehditleri Erken Uyarı ve Cevap Dairesi Başkanı Ali Göktepe, koronavirüse ilişkin açıklamalarda bulundu.

Göktepe, açıklamasında "Ülkemizde 2 bin 400 civarında analiz yapıldı. Bu analizlerin laboratuvar sonuçları mevsimsel influenza. Ülkemizde henüz bir vaka tespit etmedik" ifadelerini kullandı.

 

siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.